Пети ватерполо меморијал „Дејан Попов“: Пехар отишао у Барселону

После Земунаца и три пута Крагујевчана, победнички пехар петог међународног ватерполо меморијала „Дејан Попов“ у Бечеју припао је шпанској екипи БВМФ из Барселоне, која је у финалу савладала крушевачку Расину 5:4 (1:1, 3:1, 0:1, 1:1).
becej vaterpolo
Фото: Моменат са меморијалног турнира у Бечеју, фото: Дневник

Треће место припало је селекцији Швајцарске, са Бечејцем Радославом Молдовановим на клупи, а четврто селекцији Словеније. Пехар за најсигурнијег голмана уручен је Иви Топаловићу из немачког НРВ, најефикаснији играч са 23 гола је Словенац Аљаж Тропан, а за најбољег играча проглашен је Михајло Биочанин из Расине. Екипне и појединачне награде уручили су члан Владе АП Војводине из Бечеја мр Вук Радојевић, Зоран Попов, брат трагично настрадалог ватерполисте Бечеја и Војводине Дејана, и председник Савеза спортова општине Бечеј Дејан Каприш.

У утакмици за пето место Барцелонета је победила словачку екипу Кошице 9:4, Медитерани из Барцелоне био је успешнији од Бечеја 11:5 у утакмици за седмо место, селекција дела северне Немачке НРВ је победила Премију из Барцелоне са 9:7 и припало јој је девето место, а у окршају два представника из Босне и Херцеговине, Борац из Бања Луке је са 9:7 савладао Торпедо из Сарајева и освојио је 11. место.

„Задовољни смо како је протекао турнир којим чувамо од заборава младог спортисте нашег клуба. Играли су дечаци рођени 2002. године и касније из седам земаља, међусобно се дружили три дана и, према повратним информацијама, носе лепе успомене из наше средине, што је на оваквим турнирима најбитније. Окрећемо се клупским обавезама,  предстоји нам учешће у плеј-ауту за попуну Прве А лиге“, рекао је председник  ПВК Бечеј Горан Крстоношић.

Бечејци утакмица са Београдом играће 1. априла у гостима, а реванш је 4. априла у Бечеју.                        

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.7389
Најновије вести