Партизан: Без родитеља на трибинама, поступак против тренера

БЕОГРАД: Ватерполо клуб Партизан, дан после туче на утакмици млађих категорија против Београда, одлучио је да, највероватније, до краја сезоне забрани улазак родитеља на трибине, као и да суспендује тренера Синишу Будрака.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

"Предлог Дисциплинској комисији биће да се родитељима забрани долазак до краја сезоне, а најмање три до пет утакмица. Такође, покренут је поступак против тренера Будрака, јер је својим искључењем и понашањем подигао тензију и допринео инциденту", рекла је Тањугу генерални директор клуба Татјана Ракас.

Према њеним речима Будрак је од судија зарадио опомену од судија, затим жути картон, а онда је наставио у истом маниру све до искључења.

"Није иницирао инцидент, али тренер води утакмицу. Сасвим разумно је да када се добије опомена од судија да се повучете и смирите, а не да настави исто све до искључења, па деца да остану без тренера. То је претходило инциденту".

Такође, Партизан неће играти наставак утакмице и предложио је да се утакмица региструје 5:0 за Београд.

"Уколико Београдски савез то не прихвати, Партизан неће извести децу у базен и самим тим биће 5:0 за Београд. То радимо да покажемо да је Партизан одговоран и озбиљан клуб, али и јер смо васпитна установа деценијама уназад. Такво понашање родитеља је неприхватљиво за Партизан".

Ракас је нагласила да је ова ситуација опомена за све и да родитељи "не изигравају делиоце правде, већ да у миру уживају у успесима деце".

"Родитељи нису послали добру поруку својој деци, то је негативан пример. Друштво не треба да се креће у таквом правцу, а спорт би у овоме морао највише да помогне", закључио је Ракас.

Избила туча родитеља младих ватерполиста Партизана и Београда

Утакмица 14-годишњих ватерполиста Партизана и Београда прекинута је због опште туче родитеља на трибинама базена на Бањици.

На снимку који кружи интернетом види се физички сукоб две стране, због чега је морала да интервенише полиција.

Меч је прекинут два и по минута пре краја при резултату 5:5 и према писању Спортског журнала биће настављен вечерас.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести