Меморијал „Дејан Попов“: Младим Бечејцима друго место

Поводом Петог међународног меморијала „Дејан Попов“ за 2002. годиште, ПВК Бечеј је организовао и такмичење за играче 2005. годиште.
Mladi vaterpolisti Bečeja osvojili drugo mesto
Фото: Млади ватерполисти Бечеја освојили друго место

Други меморијал завршен је тријумфом тринаестогодишњака Земуна, који су у финалу савладали Бечеј са 7:5 (2:2, 1:2, 2:1,2:0). Занимљивост је да су Бечејци у првом колу такмичења по групама савладали Земунце са 6:4, али победа у другом међусобном мечу била је вреднија.

У утакмици за треће место Алигатор из мађарског Сомбатхеља, чији је тренира Бечејац Никола Стојадинов, победио је Спартак Прозивку са 9:5. Голману овог клуба Криштофу Бироу припао је пехар за најсигурнијег чувара мреже, Бечејац Марко Вуковић је са 14 постигнутих голова први стрелац турнира, а Земунац Страхиња Стевановић проглашен је најбољег играча тродневног турнира. Одличја су уручили Зоран Попов, брат трагично настрадалог ватерполисте Бечеја и Војводине Дејана Попова, и председник организатора ПВК Бечеј Горан Крстоношић.

Турнир је окупио осам екипа. Поред четири поменуте, учешће су узеле још женска селекција западне Немачке (НРВ), Војводина из Новог Сада, НБГ 011 из Новог Београда и Кошице из Словачке.

В. Ј.

EUR/RSD 117.7389
Најновије вести