Европа куп: Србија поражена од Хрватске

Ватерполо репрезентација Србије поражена је од Хрватске у утакмици Европа купа са 7:8 (3:1, 1:0, 1:3, 1:2) и бориће се за бронзану медаљу.
Srbija Spanija/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Србија је у некомплетном саставу, без четворице играча одолевала Хрвартској и уз мало среће могла је боље да прође.

Србије ће у недељу у 19 часова играти са Италијом за треће место на Европа купу.

Србија је била потпуно доминантна у првој четвртини. Сјајан је био Гојко Пијетловић на голу, капитен Филиповић је два пута пројектилима погађао мрежу. За вођство 3:1 заслужан је Душко Пијетловић који је одбијену лопту после одбране Бијача сместио у мрежу. Србија је имала играча више 4 -2, Хрватска 3 – 0.

Одбрана Савићевог тима је била изванредна и у другој четвртини. Хрватска је остала на голу постигнутом средином прве четвртине. У овом делу поништен је погодак Филиповића а да није било јасно због чега. До 4:1 Србија је дошла слајним голом Мандића. Да је било концентрације са играчем више (7-3) могло је да буде и већа предност али каад се погледа учинак Хрвата у том сегмент игре (5-0) било је јасно да је српски састав морао да буде задовољан резултатом и игром.

После великог одмора Србија је изгубила игру у нападу. Хрватска је прво погодила преко Фатовића а затим у контри два на нула Вукићевић је средином четвртине вратио неизвесност 4:3. Србија је пропустила играча више да би затим такву прилику добила Хрватска. Тајм аут Ивице Туцка није уродио плодом. Савићев тајм аут уследио је после искључења Лончара и жутог картона за селектора Туцака. Филиповићева асистенција за Душка Пијетловића и 5:3 на 2.15 до последњг одмора. Пијетловић хвата са играчем мање ударац Фатовића.

У самом финишу Филиповић добија другу личну а Врлић смањује на 5:4 за први гол Хрватске из осмог покушаја са играчем више. Србија је десетог играча више добила у последњем нападу али је Бијач одбранио. Хрватска је вршила страховит притисак са клупе па је други тренер Кутеровац добио црвени картон. Србија са 10-4 из играча више, Хрватска са 8-1 у последњу четвртину су ушли са минималном предношћу за наш тим 5:4.

Лончар је у првом нападу изједначио са играчем више. На 7.17 до краја почело се од нуле.Одмах је стигао нови играч више за домаће али без реализације. Прво вођство Хрватске догодило се 5.54 до краја када је погодио Вукићевић. Одмах је изједначио сјајни Филиповић трећим голом за 6:6. Домаћин је добио трећи пут узастопно играча више, статива је била Пијетловићев савезник.

Страхиња Рашовић је погодио стативу а одмах затим је Бијач сјајно реаговао са играчем мање а у контри је Фатовић погодио гол за 7:6 2.17 до краја. Србија је тада била оштећена јер није признат гол Мандића са играчем више али је неправду исправио Ћук тачно два минута до краја 7:7. Нови играч више за Хрватску и расположени Фатовић је непогрешив 8:7 на 1.24 до краја. Играч више Србије је прекинут због додавња у два метра.

Доста дискутабилних одлука на штету нашег тима. Имали смо последњи напад без успеха. Пораз који је лако могао да буде избегнут.

Србија – Хрватска 7:8 (3:1,1:0, 1:3, 2:4)

РИЈЕКА: Базен: Здравко Ћиро Ковачић, гледалаца: 1.000, судије: Гомез (Шпанија), Коломбо (Италија). Играч више: Србија 14 (5), Хрватска 12 (3).

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, В.Рашовић, Драшовић, Ћук 1, Д.Пијетловић 2, Лазић, Алексић, Јакшић, Филиповић 3, Суботић, С.Рашовић, Б.Митровић. Селектор: Савић.

ХРВАТСКА: Бијач, Мацан, Фатовић 3, Лончар 1, Јоковић 1, Буљубашић, Вукичевић 2, Бенић, Врлић 1, Шетка, Гарсија, Марцелић. Селектор: Туцак

EUR/RSD 117.7389
Најновије вести