Отказан Индијан Велс због коронавируса

Први Мастерс у 2020. години, турнир у Индијан Велсу неће сe одржати због епидемије коронавируса.
tenis, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Због тога што су потврђени случајеви коронавируса у јужној Калифорнији отказан је турнир у Индијан Велсу. Локалне власти брину да би коронавирус могао у великој мери да се рашири и због безбедности играча и навијача овај догађај се отказује, јавља РТС.

"У овом тренутку постоји превелики ризик за јавно здравље подручја округа због одржавања великог скупа ове врсте. Није у јавном интересу навијача, играча и околних крајева да се овај турнир одржи. Морамо да заједно заштитимо заједницу од коронавируса", рекао је Давид Агус, лекар са Универзитета Јужна Калифорнија, са којим су се организатори турнира консултовали.

На турниру, који је требало да почне у уторак, прошле године је било рекордних 475.000 гледалаца и очекивало се да ће у овој години тај број бити надмашен.

"Разочарани смо што се турнир неће одржати али здравље и безедност локалне заједнице, навијача, играча и волонтера, спонзора, запослених и свих који су у вези са турниром је најважнија. Спремни смо да турнир одржимо у неком другом термину и трагамо за опцијама", рекао је директор турнира Томи Хас, пише РТС.

На турниру су учешће у појединачној конкуренцији и у дублу најавили Новак Ђоковић и Рафаел Надал, двојица првих на листи најбољих тенисера, а титуле од прошле године бране Доминик Тим у мушкој и Бианка Андреску у женској конкуренцији.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести