Лајовић: Новак је велики патриота

БЕОГРАД: Српски тенисер Душан Лајовић изјавио је да се радује предстојећем Адрија туру у Београду на којем очекује тениски спектакл.
lajovic
Фото: Selena Vignjević

Регионални Адрија тур, који организује најбољи тенисер света Новак Ђоковић, следећег викенда стартује у Београду.

Радујем се учешћу на Адрија туру, који ће бити прави спектакл, с обзиром да долазе велика имена. Са друге стране, добро је што је турнир хуманитарног карактера и што је циљ да се помогне онима којима је најпотребније. Из тог разлога је јос већа част играти на једном таквом турниру, рекао је Лајовић.

У петак је дан посвећен за финале ТСС Тур, уз спортско-забавни део пун изненађења, у суботу се играју мечеви по групама, док је у недељу заказана завршница, укључујући и финале турнира.

Мислим да ће бити веома квалитетан тенис. Истина је да нико од нас није играо већ дужи временски период, тако да ће бити потребно мало времена да се уходамо сви у ту такмичарску форму, али верујем да сви они који дођу да подрже Адрија тур да ће уживати у прелепом тенису, поготово што Београд дуго година није био домаћин неког тениског спектакла ван Дејвис купа.

Ово је јединствена прилика за све људе који су се ужелели спорта да дођу и да гледају најбоље светске играче, поручио је Лајовић.

Говорио је и о свом односу с Ђоковићем, покретачем пројекта Адрија тур.

Искрено, јако је тешко Нолета описати у кратким цртама. Ђоковић је један од три најдоминантнија тенисера икада и због пута којим иде вероватно ће успети да освоји највише гренд слем титула и држаће рекорде које ће бити јако тешко оборити после њега, рекао је Лајовић и додао да су ван тениса сви из Дејвис купа тим и да је То је оно на чему су радили свих ових година, као што није можда случај са неким другим земљама.

Новак је велики патриота. Оно што Новак покушава да уради за Србију, начин на који промовише нашу земљу по свету је једноставно нешто што је изузетно и јединствено. Мислим да је он својим резултатима пре свега, а поред тога и начином опхођења, утицао на то што нас не препознају само као Србију земљу ратова, него као државу у којој има много лепих и добрих ствари. Такви детаљи најбоље говоре о њему какав је као човек. Наравно, ми сви када завршимо турнир раније навијамо за њега и у финалима, тако да је јако лепа ствар што имамо неког тако блиског, а да је тако успешан, закључио је Лајовић.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести