Фереро: Сада ће сви бити мотивисани да победе Алкараза

ЊУЈОРК: Тренер Карлоса Алкараза, Хуан Карлос Фереро изјавио је данас да млади шпански тенисер има шансе да буде један од најбољих играча у историји овог спорта.
s
Фото: Youtube Printscreen

Алкараз (19) је победом на Отвореном првенству САД од данас и званично постао најмлађи играч који је преузео прво место на АТП листи. Он у финалу Ју-Ес опена победио Норвежанина Каспера Руда са 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6:3 и тако освојио своју прву гренд слем титулу у каријери и осигурао број један на АТП листи.

"Мој циљ је да Алкараз буде на високом нивоу. Сада ће сви бити мотивисани да га победе. Не знам колико слемова може да освоји у будућности, али мислим да има потенцијал да буде један од најбољих икада. Покушаћемо", рекао је Фереро за званични сајт Асоцијације тениских професионалаца (АТП).

Фереро је открио да Алкараз мора да ради на својим слабим тачкама.

"Карлосу су слаби ритерн и сервис, континуитет, ситни детаљи. Док не оде у пензију, мора да ради на тим аспектима. Карлос има своје слабе тачке и на њима мора да ради", додао је Фереро.

Он већ неколико година сарађује са младим шпанским тенисером.

"Када је стигао на Академију, имао је 15 година. Уложили смо много рада у његово тело. Имао је брзе руке и ноге, али није имао мишиће. Већ сам му рекао да је на 60 одсто свог потенцијала. Има још много тога да побољша. Он то зна, настављамо да радимо. То што је први на свету не значи да више нема шта да се тренира. Морате да наставите да радите како бисте освајали турнире", истакао је Фереро.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести