Спорт - Шах

Спорт / Шах Победник Меморијала влајковачког шаха Виктор Воина
ВЛАЈКОВАЦ: У складу са племенитом идејом која се родила пре четири године, крајем сваке календарске године у Влајковцу се организује Меморијални турнир у част свих преминулих влајковачких шахиста који су обележили деценије за нама.
Спорт / Шах Ин мемориам: Николаје Котрла (1952–2021)
После краће болести преминуо веома цењени и поштовани влајковачки шахиста, мајсторски кандидат Николаје Котрла.
Спорт / Шах Чољушкина на челу колоне
Меморијални рапид турнир „Миодраг Нишић Хоши и Видосав Баранац Бању” у знак сећања на двојицу драгих људи који су наступали за ШК „Златица“ одржан је у недељу у Златици крај Зрењанина.
Спорт / Шах Завршено 20. Европско шаховско првенство за младе у Новом Саду
Уочи дочека 2022. године и свечаног представљања Новог Сада као Европске престонице културе, у војвођанској престоници успешно је завршен и први уживо одржани европски шаховски догађај за младе у пост-пандемијској ери – 20. Европско првенство за младе у убрзаном и брзопотезном шаху.
Спорт / Шах Турнири „Прва Субота” у Будимпешти: Златко Илинчић други
Одигран је и последњи у серији традиционалних турнира „Прва субота” у Будимпешти за 2021. годину, у оквиру кога су овог пута одржана четири надметања.
Спорт / Шах Дане Баста примио европског шампиона у убрзаном шаху Андреја Љепића
Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста приредио је данас пријем за европског шампиона у убрзаном шаху дванаестогодишњег Андреја Љепића из Новог Сада.
Спорт / Шах У Новом Саду почело Првенство Европе за младе у шаху
НОВИ САД: Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас 20. Првенство Европе за младе у убрзаном и брзопотезном шаху, које се одржава до 30. децембра у новосадском Хотелу „Парк“.
Спорт / Шах Александар Инђић, Дневников лауреат за шах
На традиционалној свечаности поводом 65. „Дневниковог” избора најбољих спортиста АП Војводине, која је у уторак одржана на „Дедином салашу” у Ченеју, награђени су најуспешнији у 2021. години у 23 спорта, међу којима је и шах.
Спорт / Шах Првенство Србије у шаху: Ерићева и Ивић шампиони
Спуштена је завеса на 15. Појединачно првенство Србије у шаху за жене и мушкарце за 2021. годину, одржано у хотелу Стара Планина на нашој истоименој планинској лепотици, а нови шампиони Србије су женски велемајстор Јована Ерић и велемајстор Велимир Ивић.
Спорт / Шах У Вршцу одржан 19. Меморијал мр Јован Узелац
Као и сваке године у новембру, у Вршцу или Ритишеву традиционално се одржава брзопотезни Меморијални турнир у знак сећања на мр Јована Узелца, вршачког шахисту који је наступао за неколико клубова у том граду и околини – „Бору Костића“ из Вршца, „Павлиш“, „Дом жељезничара“ из Вршца и „Униреа“ из Ритишева.
Спорт / Шах У Дубаију у току меч за првака света Магнус Карлсен – Јан Непомњашчи
Уједињени Арапски Емирати су од 24. новембра до 16. децембра ове године светска престоница шаха, будући да се у њиховом највећем граду Дубаију управо одржава меч за првака света!
Спорт / Шах Шаховска симултанка и категорни турнир одржани у Каћу
У оквиру кампа за талентоване младе шахисте, а у организацији трофејног ШК Југовић из Каћа, у понедељак су у Каћу одржани симултанка на 130 табли и потом категорни турнир талентоване деце.
Спорт / Шах Наставак Јуниорске лиге ШСВ у Сремској Митровици
Протеклог викенда у хотелу „Срем“ у Сремској Митровици настављена су такмичења Јуниорске лиге Шаховског савеза Војводине за сезону 2021. године, у техничкој организацији ШК Сирмиум.
Спорт / Шах Анализиране партије: Топовски удари
На недавно завршеном Екипном првенству Европе у Словенији, и мушка и женска репрезентација наше земље оствариле су најбољи екипни резултат откако Србија наступа као самостална држава.
Спорт / Шах In memoriam: Зоран Поповић Поп (1959–2021)
У среду, 24. новембра 2021. године, ШК „Херцеговац“ из Гајдобре остао је без једног од најважнијих стубова и такмичара – мајсторског кандидата Зорана Поповића.
Спорт / Шах ЕП: Шахисти сјајни у победи над Мађарима
ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Мушка шаховска репрезентација Србије наставља са одличним играма на 23. екипном првенству Европе које се одржава у Термама Чатеж.
Спорт / Шах Сигуран старт мушке репрезентације Србије на ЕП у шаху
БЕОГРАД: У Термама Чатеж почело је 23. екипно првенство Европе на коме ће се до 22. новембра, репрезентације са старог континента борити за титулу шампиона Европе.
Спорт / Шах Шах: Покрајинска титула женској екпипи Омладинца из Нових Бановаца
После дугог низа година у којима је освајала најчешће сребрна и, нешто ређе, бронзана одличја, женска екипа ШК Омладинац из Нових Бановаца коначно је остварила свој сан, окитила се златом и пласирала на најјаче екипно такмичење у нашој земљи – Прву лигу Србије!
Спорт / Шах Друга лига Србије у шаху - група Војводина: Екипа из Опова убедљива
У Бачкој Паланци је у суботу свечано отворено такмичење Друге лиге Србије – група Војводина за мушкарце у шаху
Спорт / Шах Брзопотезни турнир у Бачу: Поповићу прва награда
У организацији недавно основаног ШК Краљев гамбит, у Бачу је одржан брзопотезни турнир.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести