Спорт - Шах

Спорт / Шах 85. ТАТА СТИЛ ТУРНИР: Ивић на деоби другог места
У малом холандском граду на обали мора Вајк ан Зеу сваке године одржава се престижни Тата стил турнир, 85. по реду, једно од најдуговечнијих шаховских такмичења на свету.
Спорт / Шах Аматерски Опен у Новом Саду: Победник Андреј Љепић
У Новосадском шаховском клубу је од 19. до 23. јануара одржан међународни турнир Аматерски опен Нови Сад, на којем је учествовало 17 такмичара.
Спорт / Шах Појединачно Првенствo Србије: Две групе у Новим Бановцима
Шаховски савез Србије организује Полуфинале појединачног првенства Србије од 6. до 12. фебруара у хотелу „Новела Уно“ у Новим Бановцима.
Спорт / Шах Добривој Поповић победник Отвореног првенства Бачке Паланке
БАЧКА ПАЛАНКА: Отворено Првенство Бачке Паланке за 2023. годину одржано је у просторијама и организацији ШК Бачка Паланка.
Спорт / Шах Војиславу Вељковићу пехар Новогодишњег опена у Новом Саду
НОВИ САД: После одиграних девет кола, у Новосадском шаховском клубу је завршен Међународни турнир „Новогодишњи опен“, који је окупио 55 играча из седам држава.
Спорт / Шах Међународни турнир у Новом Саду: Борбено на старту
У Новосадском шаховском клубу почео је Међународни шаховски турнир „Новогодишњи опен“, који је окупио 55 учесника из седам држава (Русија, Индија, Украјина, Чешка, Босна и Херцеговина, Северна Македонија и Србија).
Спорт / Шах Новогодишњи цугер у Вршцу: Победник Саша Грујић
У просторијама ШК Бора Костић у Вршцу приређен је Новогодишњи брзопотезни шаховски турнир,чијем је одржавању претходила редовна годишња Скупштина тог угледног вршачког клуба.
Спорт / Шах Првенство света у убрзаном брзопотезном шаху, Александар Инђић 21. у блицу
Одличан резултат остварили су велемајстор Александар Инђић и женски велемајстор Теодора Ињац на управо завршеном Првенству света у убрзаном и брзопотезном шаху, одржаном од 25. до 30. децембра 2022. године у некадашњој казахстанској престоници, граду Алмати. У другој дисциплини, брзопотезни шах, Инђић се нашао на деоби од 15. до 22. места, али је након примене додатних критеријума заузео 21. позицију са освојених 13 поена из 21 партије.
Спорт / Шах Новогодишњи опен у Новом Саду од 9. до 15. јануара
НОВИ САД: У организацији Шаховског савеза Новог Сада, а у просторијама Новосадског шаховског клуба (ул. Пашићева 26), од 9. до 15. јануара одржаће се прво велико такмичење у овој години – међународни турнир Новогодишњи опен – Нови Сад 2023.
Спорт / Шах Завршена серија турнира у Новом Саду, победник Живко Убипарип
НОВИ САД: Одигравањем четвртог у низу турнира, у Новосадском шаховском клубу завршена је манифестација „Потпуно равноправни“, чија је идеја била да допринесе људској свести о равноправности особа са инвалидитетом у шаховској игри, без обзира на врсту инвалидитета и/или моторичких способности које би утицале на вештину померања шаховских фигура.
Спорт / Шах За шаховском таблом 145 младих нада
Прво издање Шаховског фестивала будућих шампиона одржано је у хотелу Ривер Ин у Старим Бановцима. Општина Стара Пазова се још једном показала као одличан организатор шаховских догађаја.
Спорт / Шах Ивић и Чолушкина шампиони Србије у шаху
После девет дана узбудљивих надметања, јуче је спуштена завеса на 16. Појединачно првенство Србије у шаху за мушкарце и жене за 2022. годину, које се играло од 6. до 14. децембра у Бајиној Башти, а нови шампиони Србије су велемајстор Велимир Ивић и женски велемајстор Ирина Чолушкина!
Спорт / Шах Почело 16. појединачно првенство Србије у Бајиној Башти
БАЈИНА БАШТА: Појединачно првенство Србије почело је у уторак у Цептер хотелу „Дрина” у Бајиној Башти. Игра у две конкуренције (опен и жене) са по 10 учесника, а током девет такмичарских дана најбољи шахисти и шахисткиње Србије бориће се за титуле државних првака.
Спорт / Шах Завршено 28. Oтворено екипно првенство Војводине за жене
НОВИ САД: Једно од најузбудљивијих такмичења у последње време у нашој северној покрајини – 28. Отворено екипно првенство Војводине у шаху за жене за 2022. годину одиграно је у хотелу Фантастико у Сенти од 17. до 20. новембра.
Спорт / Шах Друга лига Србије: Новопазовчани прволигаши
Осмодневна такмичења у оквиру Друге лиге Србије – група Војводина за шахисте за 2022. годину завршена су у хотелу Фантастико у Сенти, а нови прволигаш је екипа Младости из Нове Пазове.
Спорт / Шах Меморијал „Мома Вучићевић 2022”: Победник Александар Инђић
Меморијални брзопотезни турнир, који се игра у знак сећања на Мому Вучићевића, ФИДЕ мајстора, пионирског и омладинског шампиона Југославије и Србије, селектора мушке шаховске репрезентације Србије и покровитеља великог броја шаховских догађаја, оправдао је очекивања свих учесника и љубитеља древне игре у Србији. Шаховски клуб „Београд“, као организатор, и породица Вучићевић, као покровитељ турнира, уз све такмичаре и госте, показали су како се негује и унапређује најјачи брзопотезни турнир у овом делу Европе.
Спорт / Шах Рад нови шампион Прве лиге Србије за жене
После 11 дана узбудљивих надметања на 64 поља, коначно је спуштена завеса на један од најважнијих догађаја у календару Шаховског савеза Србије за ову годину – Прву лигу Србије за жене, која се играла од 22. октобра до 1. новембра у хотелу Стара Планина. Титулу првака и победнички пехар освојила је екипа Рад из Београда, и то више него заслужено!
Спорт / Шах Завршено јуниорско првенство света у шаху
КАЛА ГОНОНЕ: Спуштена је завеса на Првенство света за јуниоре и јуниорке, чији је домаћин био градић Кала Гононе на Сардинији (Италија). У конкуренцији јуниора прво место су поделила чак петорица играча са осам поена из 11 кола, при чему је пола поена Бухолца одлучивало о сјају освојених медаља.
Спорт / Шах На Старој Планини у току Прва лига Србије за жене
СТАРА ПЛАНИНА: Прва лига Србије за жене 2022. године почела је у суботу на тзв. “крову Србије“ – Старој Планини, у истоименом планинском ризорту. У лиги учествује свих 12 екипа које су избориле пласман, а њихов састав обећава врло неизвесну борбу, како за прво место, тако и за избегавање последња три која воде у нижи ранг такмичења.
Спорт / Шах Меморијал „Славко Јовановић”: Романовић први
Први Међународни брзопотезни шаховски Меморијал „Славко Јовановић” организован је протеклог викенда у Ритишеву.
EUR/RSD 117.3742
Најновије вести