Перуничић: Боли ме 18. место, стојим иза подмлађивања

БЕОГРАД: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић признао је данас да га боли 18. место на Светском првенству у Немачкој и Данској, најлошијем икада на турнирима, и преузео одговорност за резултат, али и подсетио да је за велике промене и подмлађивање потребно време.
peruniccich_kzn_01
Фото: Танјуг (Видео)

"Болно је 18. место, ја стојим изнад њега. Некад и срећа мора да послужи, били смо и у најтежој групи, имали и повреду Зеленовића, а ту је и суђење које је било неправедно за нас против Русије. Не желим алиби, гледали смо да извучемо максимум и, као што сам рекао пре СП, за мене је неуспех ако не одемо у други круг", рекао је Перуничић на конференцији за медије у РСС на Тошином бунару.

Како је нагласио, свестан је колико је тежак процес смене генерације пошто је имао чак седам дебитаната на планетарном шампионату.

"Можда је хазардерски, с обзиром на реално стање, што сам други круг поставио као циљ. Ипак, тако сам се водио целу каријеру".

Перуничић додаје да преузима одговорност за одабир играча.

"За промене треба време, али спортска зеља и мотив нас терају на више. Стојим изнад групе играча, очигледно је да тренутно имамо мањак квалитета, али верујем да ће се надоградити", поручио је некада трофејни рукометаш, констатујући да ниједног тренутка није дозволио разочарање код играча, већ више као лекција.

Према његовим речима чврсто се држи става да је смена генерације права одлука.

"Јасан сам био у ставу, пропустили смо смену када се то ради. Десава нам се да дебитанти имају 27, 28, 30 година... Не желим да играчи, који ће бити носиоци, пропуштају такмичења. Не упирем прстом ни у кога, али јурили смо резултате, па имали пласмане 12, 13".

Он је хтео да Илија Абутовић и Жарко Шеешум буду предводници новог таласа, али му жеља није услишена. 

"Абутовић је одустао од играња за репрезентацију из породичних проблема, потпуно га разумем, као и Шеешум који се захвалио јер је преистрошен због свих разочарења. Нисам преко ноћи донео одлуку, свестан сам шта радим".

О пласману на Европско првенство, где се Србија у квалификацијама налази у тешкој ситуацији, Перуничић верује у повољан исход.

"Увек је тешко, али учинићемо све да одемо на ЕП. Желим да сви буду здрави и да исправимо резултате од Белгије и Швајцарске", наводи селектор, уз закључак да је неке ствари у главама рукометаша и односу већ променио.

EUR/RSD 117.5741
Најновије вести