Лекић: Доминантна Србија; Крпеж: Нисмо пуно пута овако...

НАНТ: Српске рукометашице Андреа Лекић, Катарина Крпеж Шлезак и Јелена Лавко, након победе над Данском (30:25), поручиле су да су одиграле једну од најбољих утакмица последњих година и да су у правом тренутку послале поруку ривалима на Европском првенству у Француској.
rukometasice srbije, rss
Фото: Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiffkolektiffimages.com

Србија је завршила прва у групи и два бода преноси у другу фазу турнира, где ће јој противници бити Француска, Русија и Црна Гора.

"Нисмо имале пуно оваквих утакмицама. Показале смо да можемо, прошли меч смо изгубиле, исправиле грешке и против Данске биле сјајне. Бориле смо се и показале да можемо са сваким. Много смо срећне", рекла је Крпеж Шлезак после утакмице.

Први противник у другој фази у суботу биће Рускиње, које имају максимална четири бода.

"Идемо да се одморимо, смиримо главе... Знамо да можемо да се носимо са Рускињама, квалитетне су, а ми треба само да поновимо игру као против Данске".

Одлични бек Андреа Лекић каже да је оваква Србија спремна да се супростави свакој селекцији.

"Одиграле смо савршено од првог до 60. минута, пре свега у одбрани. Не сећам се да смо овакав меч одиграле, нисмо Данкињама дале наду, биле смо доминантне. Сада нас чека друга фаза, оваква Србија може свима да прети", додаје Лекић.

И Јелена Лавко је оптимиста после великог тријумфа над Данском.

"Сјајан је осећај, дошле смо до велике победе. Показале смо како ми то можемо. Нас нико не може да победи, само ми саме себе", закључила је Лавко.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести