Завршене Европске игре у Минску, Србији шест медаља

МИНСК: Свечаном церемонијом на стадиону Динама у Минску затворене су друге Европске игре, а заставу Србије носио је освајач шесте медаље за Тим Србије, рвач Мате Немеш.
evropske igre minsk, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Sergei Grits)

На 10-дневном такмичењу, уз учешће од 4.000 спортиста из 50 земаља Европе, Тим Србије освојио је шест медаља - златну Зорана Аруновић у дисциплини ваздушни пиштољ, у микс тиму ваздушним пиштољем са Дамиром Микецом узела је и сребро, исто одличје освојио је Стеван Мићић у рвању слободним стилом, док су до бронза стигли самбоисти Дмитри Герасименко и Владимир Гајић, као и Немеш грчко-римским стилом.

На церемонији затварања обратио се председник Белорусије и први човек Олимпијског комитета Белорусије Александар Лукашенко речима да су Игре у Минску биле тријумф спектакуларних, незаборавних и јаких емоција.

"Биле су фестивал пријатељства, заједништва, напетог и узбудљивог надметања и показале су да заједно можемо да померимо планине. Протеклих 10 дана топла атмосфера узајамног поштовања владала је спортским дворанама у Минску. Ту атмосферу створили су људи који воле спорт и који верују у снагу спорта и олимпијске мисије. Велико хвала свима који су учествовали у организацији Игара, хвала предстваницима медија, судијама, свим спортистима који су бранили спортску част својих земаља и постали део историје других Европских игара и посебно хвала свим волонтерима без којих не би било могуће реализовати овако успешне Игре", рекао је Лукашенко.

Наредни домаћин Европских игара биће пољски град Краков 2023. године, како је одлучено на Генералној скупштини Европских олимпијских комитета одржаној у Минску 22. јуна.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести