Вулин: Спортисти Војске Србије имаће најбоље услове

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин приредио је данас пријем за спортисте Војске Србије који су освојили медаље на недавно одржавном Светском купу у стрељаштву у Рио де Жанеиру и 11. ЦИСМ футсал купу у Скопљу и поручио да ће бити настављена улагања у спорт у војсци.
vulin, ministarstvo odbrane
Фото: http://www.mod.gov.rs

Вулин је у згради старог Генералштаба честитао спортистима освојене бронзане медаље, похваливши пожртвовање и труд који је сваки појединац показао у жељи да достојно представи своју земљу и Војску Србије на такмичењимам, саопштило је министарство.

Министарство одбране и Војска Србије наставиће да подржавају и улажу у спорт у војсци, поручио је Вулин и додао да ће војним спортистима бити омогућени најбољи могући услови за припреме и усавршавање.

Из Рио де Жанеира, са Светског купа у стрељаштву, Јасмина Миловановић донела је бронзану медаљу коју је освојила у дисциплини гађање ваздушним пиштољем.

У јакој конкуренцији, међу више од 100 такмичара, Јасмина је успела да освоји не само треће место, већ и квоту за Олимпијске игре у Токију 2020. године, што је уједно прва виза за припаднике Министарства одбране и Војске Србије за наступ на том престижном такмичењу.

"Желим да захвалим Министарству одбране и Војној академији на одличним условима које су обезбедили за припреме. Стрељана на 25 метара и ваздушна стрељана стварно су одличне и задовољавају све потребе за тренинг и усавршавање резултата", истакла је Миловановић.

Футсал репрезентација Министарства одбране и Војске Србије на 11. ЦИСМ футсал купу у Скопљу освојила је треће место.

Капитен репрезентације мајор Миленко Цимбаљевић такође је похвалио услове за тренирање које су спортисти Војске Србије имали на Војној академији и истакао спортски дух и заједништво свих чланова екипе током такмичења.

"У Скопљу је такмичење било добро организовано. Остале репрезентације биле су одличне. Исто као и ми, сви се предано припремају за тај турнир", рекао је мајор Цимбаљевић.

Пријему за спортисте присуствовали су ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести