Вулета: Надам се злату на ЕП у Минхену

МИНХЕН: Европско атлетско првенство на отвореном почиње 15. августа у Минхену, а тим Србије на култном Олимпијском стадиону предводиће најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета, која је истакла да се нада златној медаљи у скоку удаљ.
Ivana Spanovic/Fonet
Фото: FoNet

"После сребра у Цириху, злата у Амстердаму и одустајања од финала у Берлину услед повреде ахилове тетиве 2018. године, жељно ишчекујем још једно ЕП на отвореном.

Ову сезону сам започела другом титулом светске првакиње у дворани, па са истим амбицијама идем и у Минхен. Очекујем сјајну атмосферу на трибинама, али мирну у својој глави, мање преступа и више далеких скокова. Форма је још боља него у Јуџину, тако да се радујем још једном прилици следеће недеље", изјавила је Вулета за Српски атлетски савез.

Србију ће поред Иване Вулете на ЕП у атлетици представљати још 13 такмичара: Милица Гардашевић у скоку удаљ, Асмир Колашинац и Армин Синанчевић у бацању кугле, Ангелина Топић (скок увис), Адриана Вилагош (бацање копља), Бошко Кијановић (400 м), Лазар Анић и Страхиња Јованчевић (скок удаљ), Драгана Томашевић (бацање диска), Елзан Бибић (5000 м), Ања Лукић (100 м препоне), Лука Трговчевић (110 м препоне) и Милана Тирнанић (100 м).

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести