Успех гимнастичара на квалификациjaма за ОИ младих 2018 и Медитеранским играма

Српски гимнастичари забележили су одличне резултате на два такмичења, квалификацијама за Олимпијске игре младих и на Медитеранским играма.
Bojan Dejanovic,Stefan Veselinovic,Tamara Mrdjenovic,Vlada Rakovic i Aleksandar Pandurov
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Квалификационо такмичење за Олимпијске игре младих 2018 (YОГ) одржало се у Баку-у, Азербејџан, a Србију су представљали Влада Раковић и Стефан Веселиновић, чланови Соколског друштва Војводина.

Влада Раковић, са одличним изведбама на справама, био је 22. и квалификовао се на Олимпијске игре младиг 2018 (YОГ), које ће се одржати у октобру 2018. године, у Буенос Аиресу (Аргентина). Само 16 гимнастичара из Европе имају право за наступ на YОГ-у, један такмичар по држави, Влада је себи изборио феноменално, 14. место. Стефан Веселиновић је заузео 48. место на овом такмичењу.

Фото: Стефан Веселиновић и Влада Раковић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

На Медитеранским играма у Тарагони Србију су представљали  сениори Тамара Мрђеновић и Бојан Дејановић, чланови Соколског друштва Војводина. Тамара Мрђеновић је изборила 10. место у квалификацијама за финале вишебоја и 8. место у квалификацијама за финале по справама-партер, међутим, због повреде на самом загревању за финале, морала је да одустане од такмичења. Бојан Дејановић је изборио финале вишебоја, био је 18. у квалификацијама, место које је и задржао до краја такмичења. Изборио је и 18. место међу вишебојцима из земаља Медитерана.

Фото: Бојан Дејановић и Тамара Мрђеновић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Александра Ристић, председница Гимнастичког савеза Србије је на конференцији за медије одржаној у Соколском дому поводом успеха наших гимнастичара истакла:

„Остварени резулттаи на оба такмичења су велики успех Гимнастичког савеза Србије, поготово квалификација Владе Раковића на YОГ 2018. Захвалила бих се Олимпијском комитету Србије на досадашњој подршци и пријатељској сарадњи.

Мирослав Ковачев, председник Соколског друштва Војводина, одакле су такмичари који су забележили одличне резултате у квалификацијама за Олимпијске игре младих и на Медитеранским играма захвалио се Управи за спорт града Новог Сада на подршци Друштва.

„Успеси су изванредни и посебно ми је драго што су сви репрезентативци такмичари Соколског друштва „Војводина“ Нови Сад“.

Г. М.

Фото: Дневник/ Филип Бакић
EUR/RSD 117.5929
Најновије вести