Векић и Торубаров вицешампиони света на 500 метара

МОНТЕМОР ОВЕЉА:  Српски кајакаши Стефан Векић и Владимир Торубаров освојили су сребрну медаљу на Светском првенству у Португалији у трци К2 на 500 метара.
Svetsko prvenstvo u Portugaliji  Foto: KKS
Фото: Светско првенство у Португалији Фото: ККС

Они су сјајно стартовали трку, били први, али их је на крају престигла посада из Русије Артем Кузахметов/Владислав Блинцов за 0,287 секунди.Треће место припало је Литванцима Ричардасу Некриосису и Андреју Олијнику.

Векић и Торубаров донели су Србији трећи медаљу из Монтемор Овеље, након две бронзе у К2 на 1.000 метара (Марко Томићевић/Миленко Зорић) и у К2 на 200 метара (Небојша Грујић/Марко Новаковић).

За ову српску посаду Светско првенство је било дебитантско такмичење. Векић и Торубаров су веслали заједно, али у четверцу.

„Највећи успех у каријери, ово ми је прва медаља на сениорским светским првенствима. Све је ишло како треба, од припрема па до финалне трке. Имали смо супер осећај у чамцу, а ова медаља је потврда тога. У финалу смо добро стартовали, држали ритам и били у вођству. Руси су нас за мало претекли у финишу. Сребро посвећујем себи, односно уложеном труду и добром раду. За то су, наравно, заслужне и колеге из репрезентације, тренери, селектор и савез“, рекао је Векић.

Владимир Торубаров је додао:

„Максимално смо били фокусирани на ову дисциплинуи већ на припремама видели да може да донесе резултат. Иако смо сат и по пре финала имали и полуфинале, успели смо да се сачувамо. Остало је довољно снаге за добру трку. Био ми је потребан овакав резултат, дуго сам чекао ово.“

Марко Драгосављевић је шести спринтер на планети. Финале дисциплине К-1 200 је завршио у времену 35.806 секунди.Биљана Релић је у једноседу на 200 метара такмичење завршила четвртим местом у Б финалу – 41.728.Четверац на 500 метара, у саставу Дејан Пајић, Ервин Холперт, Симо Болтић и Страхиња Стефановић, је био седми у Б финалу резултатом 1:26.519. Кристина Бедеч је у трци дисциплине кајак једносед на 5.000 метара заузела седмо место резултатом 24:37.829 минута.      

С. Р.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести