Спортски савез Војводине 55. пут доделио награду "Јован Микић Спартак"

У препуном амфитеатру Спенса, по 55. пут су додељене награде „Јован Микић Спартак” у организацији Спортског савеза Војводине, а под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.
1
Фото: Ф. Бакић

Највеће спортско признање на територији АП Војводине ове године су у категорији спортиста добили Мате Немеш, светски првак у рвању из Београда у категорији до 67 килограма и Радмила Загорац, освајачица бронзе са Европског првенства у категорији до 49 килограма у дизању тегова.

Немеш, члан Рвачког клуба Пролетер из Зрењанина пре неколико дана је са екипом постао и првак државе.

- Част ми је што сам добио овако вредну награду. Сада их у породици имамо две, пошто је мој брат Виктор ово признање добио пре пет година. Надам се да ћемо из за једно тридесетак година имати четири - казао је Мате Немеш.

Младој Радмили Загорац, чланици Херкулеса из Бача, ово је прва велика награда.

- Много ми значи ово признање, надам се да је Спартакова награда само прва у низу многих у мојој будућој каријери. Маставићу да вредно радим и надам се још бољим резултатима у будућности - казала је Радмила.

У категорији тренера награђени су Градимир Дедић, тренер Рвачког клуба Соко из Сомбора и Марко Ждеро, бивши репрезентативац, а сада селектор 3х3 мушке баскет репрезентације Србије. У категорији спортских организација Спартакову награду су добили Савез за школски спорт Војводине и Сомборски шаховски клуб. Петар Богуновић, председник Одбојкашког савеза

Војводине и потпредседник Одбојкашког савеза Србије награђен је као спортски радник, док је за врхунско спортско достигнуће Спартака добиоЈовица Спајић из Суботице, један

од најбољих ултрамаратонаца света, светсрани спортиста и припадник Антитерористичке јединице Србије. На крају награду за животно дело добио је Милорад Докманац, дугогодишњи селектор рвачке репрезентације Србије и један од најзаслужнијих што се овај спорт вратио на старе стазе успеха.

- Пре 20 година сам награђен као тренер, а сада сам Спартакову награду добио за целокупан спортски рад, што у рукомету, фудбалу и рвању, 33 године клупског рада и 28 у националном тиму. Надам се да још могу да придонесем у спорту и верујем да ћу у томе успети - казао је између осталог Докманац.

Председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас захвалила се добитницима истакавши да је до сада 916 спортиста, спортских радника и организација награђено Спартаковом наградом. Пожелела је још бољи рад и резултате. Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину је казао да се овом наградом одаје почест раду и труду спортиста, спортских радника и организација. Обећао је да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину и даље наставити да улажу у спорт и инфраструктуру и да ће радити на унапређењу спорта, како би се постизали још бољи резултати.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести