Први међународни меморијални стонотениски турнир ”Зоран М. Вучевић”

Међународни меморијални стонотениски турнир, који носи име по једном од оснивача Стонотениског клуба „Нови Сад“- „ Зорану М. Вучевићу“, одржаће се у петак и суботу у СПЦ Војводина.
е
Фото: A. Ratić

Зоран је дао немерљив допринос развоју стоног тениса, а и спорта уопште, посебно у Новом Саду.

Турнир се игра у екипној конкуренцији за жене, па ће осим домаћина и српског шампиона Новог Сада учествовати још и бивши шампион Румуније Думбровица из Темишвара, као и вицешампион Хрватске и некадашњи освајач Купа Европе, Дуга Реса.

Нови Сад и Думбровица играју на отварању турнира које је заказано за петак у 18 часова када ће присуствовати породица Вучевић, као и угледни људи из јавно-политичког живота Новог Сада и из региона. У суботу од 11 часова играју румунски и хрватски вицешампион, док ће се на затварању од 15 сати састати Нови Сад и Дуга Реса, од недавно освајач регионалног Трофеј Купа Европе.

Екипа Новог Сада играће у комбиновам саставу, међу којима су представнице четири генерације играчица које су за Зораново време биле у клубу и које су освојиле свих седам шампионских титула првака Србије.

Порука турнира и организатора је "Нема живљег од незаборављеног" уз чувену реченицу коју је Зоран упућивао спортистима: "Имам да вам кажем само три ствари: победа, победа, победа".

Ј. Г.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести