Микецу злато, Аруновићевој сребро на Купу председника

КАИРО: Дамир Микец је освојио златну медаљу ваздушним пиштољем, а Зорана Аруновић сребрно одличје истим оружјем у женској конкуренцији на Купу председника у Каиру, завршном турниру сезоне Светске стрељачке федерације.
m
Фото: serbianshooting.rs

Тродневна такмичења ваздушним пиштољем, током којих су српски стрелци блистали, данас су завршена полуфиналним и мечевима за злато.

Микецов ривал у полуфиналу био је Немац Робин Валер, освајач европске бронзе на претходна два Европска првенства. У полуфиналу и мечевима за медаље се после сваког хица прави пресек, стрелац са бољим остварењем добија два поена, побеђује онај који први дође до 16. бода. Микец је водио већим делом меча, Немац се враћао с времена на време, али олимпијски шампион је чувао вођство и славио тријумф од 17:11.

Микецов ривал у мечу за злато био је још један Немац, стари знанац Кристијан Рајц. Велико финале је било врло слично полуфиналу. Микец је диктирао ритам, рајц га је јурио. У завршници је Рајц пришао на два поена заостатка (9:11). Међутим, Микец је у наредне три серије био прецизнији, за победу 17:9.

Новим златом Микец је оправдао звање најбољег на свету. Годину је завршио на првом месту листе ваздушним пиштољем, па ће бити проглашен и за најбољег стрелца године овим оружјем.

Ривал Зоране Аруновић у полуфиналу била је супруга Кристијана Рајца – Сандра. Немица је боље стартовала, али је наша репрезентативка направила преокрет у завршници. Рајцова је водила 8:6, али потом је Зорана освојила десет поена за тријумф 16:8.

Фото: serbianshooting.rs

Наша олимпијка се у великом финалу састала са Камил Једржевски (Француска). Ривалке у мечу за злато су биле у изједначеној трци. Ипак, Францускиња је чешће била у вођству, али Зорана ју је константно пратила. Аруновићева је изједначила на 12:12. Међутим, Францускиња је добила последња четири поена и тријумфовала 16:12. 

У суботу, последњег дана турнира, Миленко Себић ће се такмичити у финалу надметања МК пушком из тростава.

Ваздушни пиштољ, мушкарци, пласман: 1. Дамир Микец (Србија), 2. Кристијан Рајц (Немачка), 3. Робин Валер (Немачка) и Емилс Васерманис (Летонија)

Полуфинале: Микец – Валер 17:11, Рајц – Васерманис 16:6. Меч за злато: Микец – Рајц 17:9

Ваздушни пиштољ, жене, пласман:1. Камил Једржевски (Француска), 2. Зорана Аруновић (Србија), 3. Ана Коракаки (Грчка) и Сандра Рајц (Немачка).

Полуфинала: Једржевски – Кораки 16:6, Аруновић – Рајц 16:8. Меч за злато: Једржевски – Аруновић 16:12.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести