Марицки 32. ваздушним пиштољем у квалификацијама за ОИ младих

Катарина Марицки заузела је 32. место ваздушним пиштољем на другом европском квалификационом турниру за Олимпијске игре младих (Буенос Ајрес, 6 – 8. октобар).
Katarina Maricki
Фото: Катарина Марицки, фото: ССС

Чланица дружине „Живко Релић Зуц“ из Сремске Митровице, која је била једина представница Србије на турниру, који се одржава као увод у Европско првенство у Ђеру „убила“ је 364 круга.

Такмичења на Европском првенству почеће 20. фебруара, а наши репрезенттаивци ће у Ђер стизати у групама. Јуниорска такмичења ће бити одржана од уторка 20. до четвртка 22. фебруара. Сениорска надметања су на програму од 23. до 25. фебруара.

Нашу земљу ће на шампионату у Ђеру представљати 19 стрелаца. Сениорска репрезентација је подмлађена, у најјачој конкуренцији на ЕП дебитоваће петоро стрелаца (Лазар Ковачевић, Стеван Јовановић, Милица Бабић и Сања Вукашиновић – сви пушка и Јелена Томић  пиштољ).

Просек узраста јуниорске селекције је нешто мањи од 18 година, најмлађи је Ђорђе Савић, рођен 2003. По правилима Светске стрељачке федерације, у јуниорској конкуренцији учествују 20-годишњаци и млађи.

ЕП у Ђеру ће бити прво велико такмичење на коме ће жене гађати по новим правилима квалификација. Уместо досадашњих 40, пуцаће 60 хитаца у квалификацијама.

Новост је и борба за екипне медаље. Раније се пласман одређивао збиром резултата сва три члана екипе у квалификацијама. Сада ће екипно такмичење бити одржано посебно. 

Г. М.

Судије као претходница

Фото: Никола Марић и Аранка Биндер, фото: ССС

Претходница српског тима на Европском првенству је тандем судија. У Ђер су у четвртак стигли Никола Марић, кога је Европска стрељачка федерација, баш као и 2017. на ЕП у Марибору, делегирала за председника Жирија за класификацију резултата, и Аранка Биндер, која је члан Жирија за пушку, на позив Стрељачког савеза Мађарске.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести