Џудо савез Србије: Без такмичења са непризнатом државом Косово

БЕОГРАД: Џудо савез Србије потврдио је данас је јуниорским репрезентативкама Ањи Обрадовић и Марици Перишић није дозволио да се такмиче против ривалки из тзв. Косова на Европском купу Сарајеву и позвао Владу и Олимпијски комитет Србије да пронађу модел за поступање у сличним ситуацијама.
dzudo savez srbije
Фото: Džudo savez Srbije

"Поводом учешћа репрезентативаца Србије у џудоу који овог викенда учествују на Европском јуниорском купу у Сарајеву, а на коме између осталих наступају и такмичарке и такмичари непризнате државе Косово, Џудо савез Србије донео је одлуку да се на том турниру наши репрезентативци неће надметати са истим из непризнате државе Косово.

Вољом жреба на Европском јуниорском џудо купу у Сарајеву, у првом колу у недељу требало је да се састане Ања Обрадовић са такмичарком непризнате државе Косово Лауром Фазлију, а Марица Перишић данас у полуфиналу против Лохе Флаке. У складу са одлуком ЏСС Перишић није наступила у овом мечу, исто као што неће ни Обрадовић сутра", наводи се у саопштењу достављеном Танјугу.

Из ЏСС-а, због настале ситуације и у рукомету, позивају сав српски спорт и Владу Србије да се пронађе решење.

"У светлу јучерашњих догађаја који су везани за рукомет као и данашњих у џудо спорту, ЏСС ће заједно са свим другим националним гранским Савезима, Спортским савезом Србије, Олимпијским комитетом Србије, Министарством омладине и спорта Републике Србије и Владом Републике Србије дати пуни допринос да се пронађе јединствено решење које би требало да буде обавезујуће за будуће поступање како спортиста тако и организатора великих спортских догађаја у Републици Србији", закључује се.

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести