Први градски одбојкашки дерби: Српска Атина је црвено-бела 

Нови Сад Манекс - Војводина 0:3 (23:25, 17:25, 19:25)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Историјски, први одбојкашки дерби у Новом Саду у највишем рангу, Суперлиги, припао је очекивано Војводини. Шампион је у деветом колу био убедљив против Новог Сада Манекса, дебитанта у елити, који још увек није на нивоу да може да уради више у дуелу са црвено-белима. Ипак, млада екипа плаво-белих, која је братски клуб Војводине, пружила је добру партију, а била је и ослабљена неиграњем једним од битнијих шрафова, коректора Бранка Копитића. 

Одиграо је тим Слободана Бошкана колико је било потребно да се упише и седми тријумф у низу у домаћем првенству, а осми укупно, док је Нови Сад, који има утакмицу мање на скору 3-5. Домаћин је био у налету на почетку утакмице и у првом сету је и пружио најбољу партију. Био је и у вођству неко време, имао је три поена вишка, али је шампион рутински одрадио посао у завршници сета за 1:0, а по истом принципу је добио и следећа два за очекиваних 3:0. 

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Субашић (Нови Сад), Оченаш (Бачки Петровац)

НОВИ САД МАНЕКС: Брборић (либеро 2), Лагунџин 10, Војводић 2, В. Шаровић, Тонић, Копитић, Пришић 4, А. Шаровић, Вујовић 10, Цвитковић, Савовски 10, Бошњак, Шкундрић.

ВОЈВОДИНА: Симић 8, Милановић, Бајандић 8, Зечевић, Рудић, Кавого, Убипарип 11, Мишковић (либеро), Буцуљевић 3, Парапунов 15, Крсмановић 11, Мехић. 

К. Бугарски 

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести