Величковић у Топ 5 најоданијих ветерана у Еврокупу

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана Новица Величковић нашао се на листи од пет најоданијих ветерана у Еврокупу, коју је сачинио специјализовани кошаркаши портал Јурохупс.
velickovic
Фото: Youtube Printscreen

Поред капитена београдских црно-белих, на листи "лојалних џентлмена" својим клубовима су још Суад Шеховић из Будунћности, Карлос Суарез из Уникахе, Костас Кајмакоглу из Уникса и Пер Гинтер из немачког Улма.

Јурохупс подсећа да је прича 34-годишњег крилног центра са Партизаном почела 2004. године, када је имао професионални деби у црно-белом дресу и да је до сада у клубу провео девет година.

"Београд је напустио после своје најбоље сезоне 2008/2009, када је добио признање за Евролигину "Звезду у успону" и уговор са Реал Мадридом, у ком је наставио да напредује. Године су пролазиле, а на познато место вратио се 2016. у потпуно другачијим околностима и за њега и за тим. Преузеће улогу вође, упркос недаћама и борби против свог физичког стања", пише Јурохупс и додаје:

"Постао је симбол клуба и играч са највише наступа у црно-белом дресу, чиме је надмашио легендарног Петра Божића. Величковићев посао још није готов јер би крај свог дугог путовања желео да заврши са титулом у Еврокупу", наводи Јурохупс.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести