Успех млађих категорија Новосадске женске кошаркашке академије

Велики кошаркашки потенцијал млађих категорија Новосадске женске кошаркашке академије добио је потврду на завршницама првенстава у омладинској и пионирској конкуренцији.
kosarkasice zka
Фото: Novosadska ŽKA

Пионирке ЖКА (девојчице рођене 2003. године и млађе) су у Кладову освојиле сребрну медаљу након што су  у финалу вршњакиње из Титела биле успешније. На државном првенству за јуниорке у Краљеву, девојке из ЖКА, од којих је састављен већи део сениорске екипе, такође су се окитиле сребром пошто су у финалу поражене од београдске Црвене звезде. На поменутом такмичењу, капитен ЖКА Лара Радуловић  освојила је ласкаво признање најбољег стрелца.

Изузетно млади сениорски тим Новосадске ЖКА, састављен махом од јуниорки, од наредне сезоне играћа у друголигашкој конкуренцији, али да новосадска женска кошарка има будућност показује податак да у поменутом клубу, у различитим категоријама, наступа пет репрезентативнки Србије. Анастасија Подунавац и Лара Радуловић чланице су селекције до 20 година, Ана Перић и Лена Радуловић националног тима до 18 година, а велики потенцијал Јелена Митровић узданица је селекције до 16 година.    

Д. Кн.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести