Спајају се Цедевита и Олимпија

ЉУБЉАНА: Кошаркашки клуб Цедевита из Загреба и кошаркашки клуб Петрол Олимпија из Љубљане одлучили су да удруживањем у јединствени клуб - КК Цедевита Олимпија, покрену пан-регионални кошаркашки пројекат.
oced
Фото: EPA/STR

Клубови се удружују као равноправни партнери, с главним спонзорима Атлантик Групом и Петролом, а нови клуб ће имати седиште у култној љубљанској дворани Стожице.

Председници управа Петрола Олимпије Томаж Берлочник и Цедевите Емил Тедески нагласили су да је реч о дугорочном пројекту о којем се разговарало више месеци, преноси ХТВ писање Хине. Новонастали клуб зваће се Цедевита Олимпија, наступаће у словеначком првенству уз велике амбиције у регионалној АБА лиги и Европи, а радиће и на одгајању младих кошаркаша у Словенији и Хрватској кроз два усклађена омладинска погона односно школе кошарке, навели су на конференцији за новинаре у дворани Стожице у Љубљани Тедески и Берлочник.

"Ово је први пут да се удружују два професионална клуба из две државе, реч је о новитету на подручју Европе, због чега смо нарочито узбуђени. У НБА лиги је уобичајено да франшизе мењају седиште, па иако је за Европу данас ово авангардан потез, ми пресељење у Љубљану и удруживање с КК Петрол Олимпијом видимо као логичан искорак за време које је пред нама", коментарисао је председник Управе КК Цедевита Емил Тедески нову фазу у развоју клуба.

Zoran
06.06.2019 • 21:29
Prvo, kultna dvorana Stožice ? Kultna dvorana može biti Tivoli, kakve Stožice. Drugo, smanjite doživljaj, kao veliki događaj, svi su uzbuđeni.... na kraju naši, bila to Zvezda, Partizan ili neko treći, pokazaće im ko je gazda u ABA ligi. Nadam se i naša Voša, uskoro.
EUR/RSD 117.5896
Најновије вести