Радуљица: Показујемо да смо све бољи

БЕОГРАД: Центар кошаркашке репрезентације Србије Мирослав Радуљица рекао је да српски тим из утакмице у утакмицу напредује и да у тиму нема велике еуфорије пред предстојеће Светско првенство у Кини.
miroslav raduljica, EPA/LARRY W. SMITH
Фото: EPA/LARRY W. SMITH

Изабраници Александра Ђорђевића у припремним утакмицама остварили су све победе.

Освојили су Акрополис куп, где су победили Грчку, за коју је играо Јанис Адетокумбо, МВП најјаче кошаркашке лиге на свету.

"Играмо јако дуго заједно. Сви знате која су то имена, али не играју имена него тим. Ми из утакмице у утакмицу показујемо да смо све већи и бољи тим. Међу нама нема еуфорије, имамо само једну велику сигурност у сваког другара, брата који је поред тебе на клупи или у игри на паркету. То је наш највећи квалитет", рекао је Радуљица.

Освајачи европске, светске и олимпијске сребне медаље у Кини неће моћи да рачунају на Милоша Теодосића и Драган Милосављевића, који ће због повреда пропустити шампионат.

"Њихове пореде су нас пореметиле на највећи могући начин. Такве повреде, као што је Гагијева, где се једном таквом момку и спортисти деси тако нешто, стварно је страшно. Ми као професионалци знамо да је то живот спортисте. Нема ту шта да се прича, ми морамо да идемо даље. Наравно да ћемо мислити на Гагија као да је са нама. Желимо им најбржи могући опоравак. То је део игре, али нимало пријатан. То вас увек поремети и као човека и као спортисту", рекао је он.

Члан кинеског Ђангсуа нада се да ће хале током СП бити испуњене.

Србија ће последњи део припрема за Мунодбаскет одрадити у кинеском Шенјангу, где ће сутра од 13.30 по средњеевропском времену играти против Италије, а ривали на турниру биће јој још Француска и Нови Зеланд.

Српски кошаркаши групну фазу СП игра у Фошану у групи Д са Италијом, Филипинима и Анголом, против које отварају наступ на Мундобаскету 31. августа.

 

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести