Промовисана књига Светислава Пешића "Моја игра - мој пут"

БЕОГРАД: Књига "Моја игра - мој пут" трофејног кошаркаша, тренера и селектора мушке репрезентације Србије Светислава Пешића промовисана је данас у хотелу Краун Плаза.
1
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Промоцији књиге присуствовао је велики број легенди из кошарке међу којима су били Владе Дивац, Дејан Бодирога, Дино Рађа, Божидар Маљковић, Жељко Обрадовић, Дејан Радоњић, Дејан Томашевић, Ненад Крстић, Милан Гуровић, Предраг Даниловић, као и велики број људи из спортског света, а сам догађај изазвао је и велику пажњу медија.

"Увек сам као тренер размишљао да мој посао није само да тренирам екипу, да побеђујем, увек сам мислио да ми тренери имамо обавезу да знање поделимо са колегама. Та идеја се створила одавно у мени, да сво то искуство, успехе, разочарења преточим у једну књигу", рекао је Пешић на промоцији.

Успели смо да направимо књигу, веома сам поносан, додао је Пешић, који се захвалио коаутору новинару Александру Милетићу и издавачкој кући "ПИ ПРЕШ" из Пирота.

На промоцији књиге говорили су легендарни кошаркаши Владе Дивац и Дејан Бодирога, који су се присетили првих тренутака сарадње са Пешићем, освајања европског и светског злата, његовој филозофији, о томе какав је ауторитет био, али и о анегдотама које су пратиле тај заједнички рад.

Путем видео поруке обратио се Пеђа Стојаковић, који је честитао Пешићу на књизи и захвалио што је у њој евоцирао емоције и успомене, али и то што је поделио доста информација за развој младих играча.

Такође, обратио се и Немања Бјелица, сада кошаркаш Голден Стејта, који је рекао да ће књига добро доћи свима и уз осмех додао да се на лето нада Пешићевом позиву, ако заслужи позив.

На исти начин шпански кошаркаш Марк Гасол поручио је колико је Пешић утицао на његову каријеру.

Марко, Пешићев син, говорио је о односима отац-син кад су сарађивали у немачким клубовима као тренер и играц, а касније као тренер и надређени, истичући да су Каријеви највећи успеси у каријери то што је урадио са немачком репрезентацијом и тамошњим клубовима.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести