Новица Величковић нови тим менаџер Меге

БЕОГРАД: Бивши српски кошаркашки репрезентативац Новица Величковић именован је за тим менаџера Меге, саопштио је данас београдски клуб.
s
Фото: Youtube Printscreen

Величковић (36) је као играч за Мегу наступао у два наврата, 2013. и 2014. године. Он ће на позицији тим менаџера Меге да замени Миленка Тепића.

"Пре свега бих желео да се захвалим Меги на указаном поверењу. Био сам део клуба у два наврата када сам на терену имао прилику да помогнем Меги у њеном расту, на терену и ван њега. Такође сам се трудио и да пренесем своје знање и искуство на младе и талентоване играче који су управо из Меге започели свој пут ка европском и светском врху. И сама Мега је од тада порасла много, све је посвећено раду и напретку младих играча који овде имају сјајне услове за тренирање. Моја улога ће овај пут бити нешто другачија, али ће мотивација за рад као и увек бити на највишем нивоу. Једва чекам да почне сезона", изјавио је Величковић за званични сајт клуба.

Генерални менаџер Меге Горан Ћакић је истакао велико задовољство што је Величковић пристао да постане нови тим менаџер клуба.

"Новица је својим великим играчким искуством у два наврата током играчке помогао младим и талентованим играчима Меге да постану још бољи, међу којима су били Никола Јокић и Василије Мицић. Сада ће у нешто другачијој улози имати прилику да помогне неким новим кошаркашким надама и да буде та спона између клуба и играча у заједничком циљу да сви они напредују играчки и људски и у правом смеру", рекао је Ћакић.

Величковић је играчку каријеру завршио прошле године у Партизану.

Он је поред Меге и Партизана играо још за Реал, Бамберг и Трабзон.

Са Партизаном је освојио три титуле у АБА лиги и по пет трофеја у првенству Србије и Купу, док је са Реалом освојио Куп Краља.

Са репрезентацијом Србије освојио сребро на Европском првенству 2009. године.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести