Махорн: Булут је као Дражен Петровић

БЕОГРАД: Тренер екипе Елијенса у баскету 3X3 Рик Махорн изјавио је данас у интервјуу за Танјуг да га српски баскеташ Душан Домовић Булут подсећа на легендарног југословенског и хрватског кошаркаша Дражена Петровића.
dusan domovic bulut2, fiba
Фото: FIBA

Махорн је био члан чувене генерације Детроит Пистонса која је обележила епоху НБА лиге и названа Бед бојсима (лоши момци) због агресивног стила игре, а сада је тренер Елијенса у БИГ 3 лиги у којој свакодневно ради са Булутом.

"Душан ради сјајан посао као лидер. На изванредан начин води овај тим на терену и заиста ми је велико задовољство да тренирам њега, али и остале момке у екипи, јер силно желе да победе у свакој утакмици", изјавио је Махорн за Танјуг.

Једини човек у Америци који уз титулу првака НБА лиге има и титуле у женској НБА као асистент у стручном штабу и као тренер у БИГ 3 лиги, повукао је паралелу између Булута и врхунских кошаркаша са ових простора.

"Он је рођени лидер. То је његов највећи квалитет, као и разумевање тога колико су рад и напоран тренинг важни. Знате, имао сам задовољство да играм са момцима као што су Дино Рађа и Дражен Петровић и они су били изузетно вредни, веома посвећени кошарци. Желели су да увек буду бољи, поготово против НБА играча. Душан је као они, његов карактер му никада не дозвољава да одустане и увек жели да победи. То једноставно морате да имати у себи уколико желите да успете у спорту", изјавио је Махорн и упоредио Булута са Петровићем:

"Дражен је ненормално много тренирао. Радио је индивидуално пре тренинга са екипом, а знао је да тренира и непосредно после утакмица. Био је стално фокусиран на то како би био бољи. Душан је исти такав. Чак и у овим годинама, а има 36, жели и даље да се усавршава и напредује и то је фантастично".

Бивши ас Детроита није могао да издвоји најбољег српског кошаркаша, јер не воли поређења такве врсте, али био је пун речи хвале о српској кошарци.

"Имао сам прилику да играм против Владе Дивца и Пеђе Стојаковића, а Србија је имала и данас има играче који подижу ниво квалитета кошарке на глобалном нивоу. Погледајте само Јокића, он је МВП и кошарка је нешто по чему сте препознатљиви у свету", рекао је славни НБА ас.

Махорн је поручио и да се НБА лига доста променила и да данас нема много контакта и "туче" као осамдесетих и деведесетих година прошлог века.

"Промењено је доста правила како би игра била "отворенија". НБА лига се помало уморила од игре пуне тешког контакта, али мислим да су данашње утакмице забавне. Ови данашњи момци боље шутирају него што смо то ми чинили у наше време, али тешко је поредити две различите кошаркашке ере. Све зависи од тога шта волите у кошарци. Ја волим контакт игру, снажне дуеле и зато волим баскет 3 на 3, јер физички контакт је и те како присутан", истакао је Махорн.

Бивши амерички кошаркаш у каријери је наступао за Вашингтон, Детроит, Филаделфију, Рому и Њу Џерси.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести