ККЦЗ: Председништво АБА да донесе одлуку о мечу 13. кола

БЕОГРАД: КК Црвена звезда издала је саопштење у којем тражи да се што пре донесе одлука о утакмици 13. кола АБА лиге против подгоричке Будућности.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

"КК Црвена звезда тачно месец дана од неодигране утакмице 13. кола АБА лиге против Будућности у Подгорици, скреће пажњу српској и кошаркашкој јавности у региону, да Председништво регионалног такмичења још увек није донело (било какву) одлуку везана за спорну и нерегистровану утакмицу! Тиме се пред финиш и расплет лигашког дела, озбиљно доводи у питање даља регуларност АБА лиге, која је у међувремену компромитована бројним догадајима на које КК Црвена звезда као један од осниваца лиге није могао да утиче! О бројним сумњама о нерегуларностима, разноразним „аранжманима“ са којима су повезана разна службена лица, прица се да постоје и поједини материјални докази, цак и снимци? Можда це бољи одговор дати Еуропол који је већ почео да рашчишћава стање у кошарци у појединим околним земљама, а велико интересовање је изразио и према појединим дешавањима у регионалној АБА лиги", стоји у саопштењу црвено-белих.

Даље у саопштењу, Звезда подсећа да "и даље нико не зна шта се дешава након условне казне дисциплинског судије АБА лиге Саше Павличића Бекића (који се прогласио и ненадлежним за овај случај) и одлуке жалбеног већа и преиначења условенеказне" и додаје "да је Жалбено веће у својој одлуци, у одсуству директора и спортског директора АБА лиге, усмерило коначну одлуку ка Председништву АБА лиге".

"Зато постављамо питање – када ће бити донета коначна одлука јединог меродавног тела Председништва АБА лиге, које и даље није одговорило нашем клубу на захтев од 27.12.2019. године о одлагању утакмице. Тиме би се створили услови за потпуно регуларну завршницу АБА лиге, која је ћутањем Председништва лиге озбиљно нарушена и чиме је отворен простор за даља мешетарења и бројне нерегуларности", додаје се.

Црвено-бели истичу да њихова одлука да као клуб не путују у Подгорицу у тренуцима када су добили процену да је боравак КК Црвена звезда све само не безбедан, изазвао бројне полемике, али како се наводи, "сва дешавања у међувремену у претходних месец дана, показују да је одлука, колико год тешка била, потпуно исправна."

"КК Црвена звезда подсећа да нам је тада као клубу безбедност гарантовао директор Полиције Веселин Вељовић, коме су најближи сарадници и заменици, исти они који су предводили напад на нашу делегацију и играче током априла 2019. године Зоран Лазовић и Душко Голубовић. О каквом лицемерју се ради, говори и разговор који су у четвртак 30.01.2020. објавили црногорски медији, у коме су главни актери управо Голубовић и актуелни заменик директора полиције Црне Горе Зоран Лазовић. Тема разговора је иста она она због које Црвена звезда као одговоран клуб, није отпутовала у Подгорицу 30.12.2019. године. Из разговора се јасно види шта Голубовић и актуелни заменик директора полиције Црне Горе Зоран Лазовић поручују људима који данима протестују у Црној Гори, а такође се може чути и да је директор Вељовић који је КК Црвена звезда гарантовао безбедност у Црној Гори 30.12.2019.године, новогодишње празнике провео на Копаонику", наводи се у саопштењу клуба са Малог Калемегдана.

"КК Црвена звезда још једном инсистира да се Председништво најзад састане и хитно донесе одлуку о нерегистрованој утакмици 13.кола АБА лиге, одреди нови термин одигравања овог меча, како би се цело такмицење увело у легалне оквире и смањио простор за махинације, бројне спекулације и слободно тумачење табеле, и пласмана у АБА лиги. Свако даље одлагање, ћутање и нечињене Председништва, значиће саучесништво у даљим нерегуларностима и пропасти АБА лиге – која је подсећамо, лига свих клубова", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести