КК Партизан: Остали доследни ставовима, већина одлучила

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да је остао доследан својим раније изреченим ставовима и жељи да се сезона у АБА лиги заврши на терену, али да је вољом већине клубова изгласан крај такмичења.
kk partizan, tanjug
Фото: Tanjug/D.Nikolić, ilustracija

"Скупштина АБА лиге је данас прогласила крај шампионата за сезону 2019/20. Гласовима већине клубова, одлучено је да се шампонат не настави, а да се остварени резултати не вреднују, односно да се сезона "откаже", чиме је регионална лига остала без првака у сада већ завршеној сезони. КК Партизан је на Скупштини остао доследан својим раније изреченим ставовима и жељи да се лига заврши на терену", наводи се у саопштењу црно-белих.

Додаје се да је након што је изгласано да се лига не настави, Партизан предложио да из лиге нико не испадне и да се првенство прошири на 14 тимова, уз промоцију две првопласиране екипе из АБА 2 лиге.

"Партизан се залагао да се тренутни пласман на табели прогласи коначним, узимајући у обзир да је одиграно 21 првенствено коло од могућих 22, без плеј-офа, али је већина клубова била за опцију да се сезона "откаже". О својим плановима за будућност, КК Партизан ће јавност обавестити на конференцији за медије која ће бити одржана 4. јуна", закључује се у саопштењу Партизана.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести