КК Будућност: Хорор и линч, АБА лига више не постоји

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Будућност саопштио је да су директор и спортски директор АБА лиге, Крешимир Новосел и Жарко Чабаркапа, у договору са Небојшом Човићем, омогућили нерегуларности у петој утакмици финала против Црвене звезде и физичке нападе на играче.
neredi zvezda buducnost1, fonet
Фото: FoNet

"Играчи и стручни штаб Будућности вечерас су доживели хорор, линч и физичко насиље. Након напада којег су забележиле камере и пренели сви медији, укључући и српске, а које су снимили и чланови наше делегације, када су играчи гађани упаљачима, дршкама, столицама и другим предметима и када су нападнути од стране великог броја навијача на терену, повукли су се у свлачионицу, спашавајући се од агресије, потпуно незаштићени од стране полиције и поред обећања које је полиција данас послала клубу у званичном саопштењу", стоји у саопштењу.

Из Будућности наводе да су том приликом "повређени Норис Кол, Суад Шеховић", а да је Немања Гордић "погођен столицом".

Фото: FoNet

Свесни да је атмосфера таква да нема услова да се одигра утакмица, од челника АБА лиге, за које смо добили информацију да су уцењени од стране Црвене звезде, тражили смо да се испразни дворана или да се утакмица одигра сутра, кажу у клубу.

"На жалост, мада су Крешимир Новосел и Жарко Чабаркапа видели да су наши играчи у правом смислу ријечи једва извукли живу главу и да би дошло до озбиљних повреда кошакаша и стручног штаба, са потенцијално смртним исходом да су још пар минута остали на терену, инсистирали су на томе да се за пет минута врате на терен, са претњом да ће се утакмица регистровати службеним резултатом 20:0 у корист Црвене звезде", наводе из клуба.

Мада свесни да у тој ситуацији можемо бити само поражени, прихватили смо да би сачували играче и стручни штаб. Поносни смо на наш тим што су у таквој ситуацији ипак изашли на терен, стоји у саопштењу.

"О свим дешавањима ћемо детаљно и са доказима информисати клубове власнике АБА лиге, јер са људима који су нас довели у ову неприхватљиву и понижавајућу ситуацију, АБА лига од вечерас не постоји. Очекујемо њихову смјену", закључује се у саопштењу.

Marko
23.04.2019 • 19:22
Ko izgubi,ima pravo da se ljuti!
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести