Ђорђевић пред Италију: Најважнија утакмица у овом тренутку

ФОШАН: Селектор кошаракаске репрзентације Србије Александар Ђорђевић, пред меч трећег кола на Светском првенству у Кини против Италије, рекао је да се тим спремио за најважнију утакмицу у овом тренутку.
Aleksandar Djordjevic
Фото: Aleksandar Đorđević, foto: FIBA

У прва два кола, оба ривала забележила су убедљиве победе против Филипина и Анголе, па ће меч Србија – Италија сутра од 13.30 одлучивати о томе ко ће бити победник групе Д.

Одрадили смо тренинг опоравка по плану, са доста шутева и неких наших ствари. Спремамо се за Италију, најважнију утакмицу у овом тренутку, најважнију у нашим каријерама. Све је јасно. Значиће нам много што смо већ играли два пута против њих. Победили смо у оба наврата, али ниједном ни ми, ни они нисмо били комплетни. Сигуран сам да нас чека добра утакмица, рекао је Ђорђевић после тренинга репрезентације.

Он је истакао и да знају како сутра треба да се играју против Италијана и одакле прети опасност.

Мислим да знамо где треба да их гађамо. Имамо нашу игру, треба да уложимо одређену снагу. Знамо да су изванредни шутери, да су у доброј форми. Отворили су првенство сјајном шутерском серијом. Белинели, Датоме, Галинари, Хекет, Дела Вале… Сви они могу да додају квалитет шуту. Ђентиле це нас напасти на ником посту. Доста су атлетски снажни, не и толико високи. Тражице удвајањима решења на нашим центрима… Знамо шта нас чека. Похвалио сам играче после утакмице за озбиљност којом смо приступили Филипинима, као и два дана пре тога. Притисак је нешто са чим свакодневно живимо. Било би лоше да нема тог притиска, јер онда значи да не играмо за нешто што нам је јако значајно, рекао је Ђорђевић.

Килини центар српске репрезентације Стефан Бирчевић каже да у сутрашњем мечу неће бити проблема као Србија одигра на свом нивоу.

Прва јача утакмица на овом првенству, јако битна за нас како бисмо завршили као први у групи, да бисмо дочекали ту другу фазу с победом више која је јако битна за пласман у четвртфинале. Знамо Италију и шта нас чека, играли смо два пута са њима. Физички су јаки, имају доста НБА играча, али ако ми будемо играли нашу одбрану и тимски у нападу мислим да можемо да дођемо до жељене победе, изјавио је Бирчевић.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести