Ђорђевић пред Филипине: Стрпљиво и максимално озбиљно

ФОШАН: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да његов тим и у сутрашњем мечу против Филипина мора да одигра максимално озбиљно.
sasa djordjevic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Србија је у првом колу групе Д победила Анголу, а док су Филипини убедљиво поражени од Италије.

"Филипини к''о Филипини. Италијани су погодили све. У првој чевртини су убацили 37 поена. И то је неки резултат. Они су дошли са том репрезентацијом, на нама је да одиграмо максимално озбиљно. Одрадили смо тренинг који је био окренут ка нашој ствари, али већ и неким другим противницима са којима можемо да се укрстимо", рекао је Ђорђевић новинарима у Фошану.

Ђорђевић је истакао и да ће Немања Бјелица, који је пропустио меч против Анголе, бити у саставу за утакмицу против Филипина.

"Хоће, највероватније. Данас је одрадио тренинг нормално. Није био неки интензитет тренинга што је сасвим нормално, али мислим да се добро осећа. Зато смо ту, зато је ту, сигурно це бити на паркету. Без икаквог оптерећења, полако и да уђе у жељену форму за недељу дана".

Србија групну фазу завршава против Италије у среду од 13.30, а тај дуел највероватније ће одлучити ко ће први из групе проћи у наставак такмичења.

Ђорђевцих је био упитан да ли су играчи нестрпљиви да играју мечеве са изазовнијим противницима.

"Прижељкују, то је сигурно. Али, стрпљен спасен. Морамо да имамо стрпљење потребно за такмичење, корак по корак, утакмицу по утакмицу. Моја лична кошаркашка филозофија је да је свака следећа утакмица најважнија у нашим каријерама. Тако ћемо приступити сутрашњој утакмици, па и свакој следећој", закључио је Ђорђевић.

Меч између Србије и Филипина игра се сутра од 13.30.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести