Човић: Права одлука Евролиге, али и добар стандард за друге

БЕОГРАД: Одлука Евролиге да откаже сезону и да исти тимови играју и наредне је исправна, права кошаркашка, а уједно и добар стандард и препорука за све друге лиге, рекао је први човек КК Црвена звезда Небојша Човић.
n
Фото: Youtube Printscreen

Човић је за Танјуг истакао да је задовољан што су црвено-бели остали део елитног такмичења, али да генерално не воли када се овако завршавају сезоне.

"Ипак, ово су биле објективне околности. Ви знате да смо ми већ 12. или 13. марта кад је проглашена пандемија рекли да нећемо ништа коментарисати око кошарке и лига, у први план смо ставили здравље и тако смо се и понашали", навео је Човић.

Он је додао да је Звезда претходних година одлично представљала државу Србију, главни град Београд и регион, као и да је апсолутно био уверен да ће челни људи Евролиге донети праву одлуку.

"Нисам ниједног тренутка сумњао да ћу људи у Евролиги подлећи разноразним лобирањима, притисцима испод и изнад стола, мутним радњама. Имам поверења у те људе, били смо потпуно опуштени, послали смо све што је тражено и био сам сигуран да ће они донети праву одлуку или боље речено једино могућу одлуку у околностима у којима смо се сви нашли".

На питање да ли то значи да ће и АБА лига "пратити" Евролигу, Човић је рекао:"Ова одлука је добар стандард и препорука. Знате, мислим да не треба "силовати" људе у спорту, играчи су психофизички у једном интересантном статусу. Нама предстоји да се припремамо за следећу сезону, први корак је санирање свега оног што смо доживели као велики удар, а све друго - формирање тима, стручни штаб, све ће доћи полако, стрпљиво..."

Човић је изразио захвалност Евролиги на нормалном ставу и размишљању.

"Исто бих рекао и да је другачије јер Црвена звезда је народски клуб и треба да се понаша у духу овог народа. И када прави велика дела да буде скромна и мудра и увек паметна и на земљи. Мислим да нам је то донело и до сада резултате, јер хистерије и нереална очекивања не доносе никад ништа добро", поручио је Човић.

 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести