Александар Петровић: Србија и Француска боље од САД

Некадашњи селектор Хрватске, брат Дражена Петровића, а сада селектор Бразила, Александар Ацо Петровић верује да су Србија и Француска боље од селекције САД,
o
Фото: Youtube Printscreen

Петровић очекује велика изненађења на Мундобаскету у Кини, пише Б92.

„Врхунске европске репрезентације, а ту мислим на Србију и Француску, фаворити су у односу на САД! Мислим да ће Амери имати великих проблема. Десет дана пре почетка СП сматрам да ће Американци са свима играти отворене утакмице. Штавише, више сам него уверен да ће губити, као и то да ће изгубити више од једне утакмице. Много је било отказа, рецимо, могло би се Американцима све то обити о главу, па да се доведу у позицију да им олимпијске квалификације следећег лета морају играти Леброн и другови“, рекао је Петровић за „Јутарњи лист“.

Његов Бразил ће у групној фази СП играти са Новим Зеландом, Грчком и Црном Гором.

„Послали смо поруку Црногорцима какву смо желели да пошаљемо. Пре свега, јер они много тога, и кад буду играли са Вучевићем, не могу да мењају“, рекао је хрватски стручњак о победи над „соколовима“ са 80:69 у припремном мечу у Француској.

Фаворит у групи су Грци, па се очекује да Бразил и Црна Гора одлучују о пласману у другу фазу, јер су сви већ отписали Нови Зеланд.

„Не сматрам да ће утакмица са Црном Гором бити за нас пресудна. Биће то само неизвесна утакмица. Било би погубно да ми схватимо како смо фаворити против Новог Зеланда са којим отварамо СП. Гледао сам акрополис куп нса којем је била Грчка, видео сам ту много ствари. Имају и даље проблем са спољњим шутом Адетокумба кад се сведу пет на пет“, закључио је Аца Трица.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести