Веселиновић: Дуел младости и искуства, борићемо се до краја

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић изјавио је данас да је меч с Војводином у полуфиналу Купа Србије најважнији за његов тим у досадашњем делу сезоне.
Aleksandar Veselinović/J.Grlić
Фото: Ј.Грлић/Александар Веселиновић

Брђани ће сутра од 17 сати угостити тим из Новог Сада на Бановом брду у првом полуфиналу, док ће у другом од 20 сати играти фудбалери Партизана и Црвене звезде.

"Пре свега, морам да кажем да ме је животни пут водио тако да сам два пута био тренер фудбалског клуба Војводина. Част ми је била, због величине тог клуба, сви ми кад споменемо име Војводине у спрском фудбалу морамо да будемо пуни поштовања према свему ономе што су они урадили. Истовремено, поштовање и колеги Лалатовићу и садашњој екипи Војводине за игре које су приказали и у Супер лиги и у Купу Србије", рекао је Веселиновић за клупски сајт.

Дуел Чукаричког и Војводине биће дуел младости и искуства, сматра шеф струке Брђана.

"Карактеристично је да ћемо извести тим са седам-осам клинаца, против Војводине која ће сигурно имати десет, а можда и једанаест искусних играча. Биће то дуел између екстра искусне и екстра младе, талентоване екипе. Видећемо у једној утакмици шта доноси младост, а шта искуство. Понављам, надам се да ће сви који буду гледали овај меч уживати у одличној представи", рекао је Веселиновић.

Војводина је близу тога да теоретски обезбеди пласман у квалификације за Лигу Европе преко Суперлиге, Чукарички пут Европе води само Куп Србије, а Веселиновић је објаснио може ли та чињеница да утиче на полуфинални сусрет ова два тима.

"Наш основни циљ је био да се ове сезоне пласирамо у плеј-оф и да афирмишемо што више младих играча. Остављам јавности да процени све оно што Чукарички ради ове сезоне. Кад говорим о Европи, после нашег пласман ау полуфинале Купа Србије, сасвим је јасно да је Чукарички оштећен одлуком да се не игра плеј-оф и да смо елиминисани да имамо равноправне услове да се боримо за Европу. Морамо да испоштујемо прописе и да се понашамо у складу са њима", закључио је Веселиновић.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести