Уз историјски пласман Војводине из Перлеза у Српску лигу: Славило цело село

Датум 30. јун 2019. године у малом селу Перлез код Зрењанина биће златним словима уписано у богатој историји месног клуба Војводина. 
perlez
Фото: Фудбалери Војводине из Перлеза, фото: Приватна архива

Ово је и разумљиво, јер су фудбалери из Перлеза након другог финалног сусрета баража пред својим навијачима успели да се пласирају у Српску лигу - Војводина.

Перлежани су у првом сусрету у Челареву надвисили своје могућности и савладали ЧСК са 2:0,а у реваншу пред више од 1.000 гледалаца одиграли су неређено (0:0). Пре тога су  у полуфиналу баража, после дивовске борбе надвисили Слоге из Чонопља. У оба меча било је нерешено, али су Перлежани ипак славили јер су постигли гол више у гостима (2:2, 1:1). 

Фудбалски клуб Војводина основан је 1928. године и бележио је завидне резултате у свим лигама у којима се такмичио, али никада није био у рангу трећег степена државног такмичења.

Заслуга за ово припада у првом реду управи и у са председнику Милану Кнежевићу, иначе привреднику и некадашњем играчу. Годинама функцију секретара обавља Радован Аврамов који је увек био на услузи играчима, али и представницима медија. .

Тренер Перлежана Марко Гутеша наравно био је изузетно задовољан после великог успеха и пласмана у Српску лигу, али није заборавио и на повређеног  Нинића и обишао га је у болници и подржао га је пред операцијом.

Наравно, најзаслужнмији за пласман у трећу лигу су играчи, пре свих  голман Мартин Магда, а не треба заборавити ни првог  стрелца Нинића, а велике заслуге за успех имају и : Марко Малбашки, Горан Ваучин, Богдановић, Yајски, Живанов, Јефтић, Јешћ, Кнежевић, Шемић и остали.

Ових дана се у Перлезу слави, али се већ мисли и на ново првенство. Клуб жели да ангажује неколико нових играча, а и да појача стручни штаб са помоћним тренероом  и тренером  голмана.

М. Секулић

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести