УЕФА не покреће поступак због наводног расизма у Подгорици

ХЕЛСИНКИ: Фудбалски савез Финске саопштио је данас да Европска фудбалска унија (УЕФА) неће покренути поступак због наводних увреда на расној основи играчу начионалног тима ове земље Глену Камари, на мечу са Црном Гором у Лиги нација, преноси "Скај спорт".
uefa, tanjug
Фото: Tanjug/ J. Pap, arhiva

ФС Финске је навео да Камара није желео да уложи званичну жалбу УЕФА, пошто је био на мети расистичких увреда од стране неименованог фудбалера Црне Горе на мечу Лиге Европе, који је био одигран пре два дана у Подгорици.

Финска је славила са 2:0, а ову утакмицу су обележили бројни инциденти. УЕФА је навела да није пријављен ниједан расистички инцидент у вези са утакмицом у Подгорици.

"После утакмице у Подгорици обавестили смо судију и делегата о инциденту. Камара не жели да да званично саопштење за УЕФА, нити да коментарише овај догађај. Тако сумња у расизам не прелази у дисциплинску истрагу УЕФА", наводи се у саопштењу ФС Финске.

"Скај спорт" подсећа да је Камара, који је члан Ренџерса, добио расистичке увреде од играча Славије Ондреја Куделе на мечу Лиге Европе у марту 2021. године. УЕФА је потом суспендовала Куделу на 10 утакмица, али је фудбалер Славије демантовао да је вређао финског репрезентативца на расној основи.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести