У Партизану задовољни победом над велшким Конахсом

Фудбалери Партизана очекивали су тешку квалификациону утакмицу за Лигу Европе у Велсу против клуба Конахска, али такав бункер и тучу нису.
partizan konahs
Фото: FK Partizan/M. Todorović

Црно-бели су покушали да играју фудбал, били офанзивни, међутим, оријентација противника на деструкцију игре омела их је да и пре 60. минута дођу до гола. На срећу, Александар Шћекић је тада био прецизан и обезбедио важну победу. С обзиром на то да се реванш игра у Београду и на разлику у квалитету два ривала  за очекивати је да ће црно-бели без  проблема проћи у наредну рунду квалификација за Лигу Европе.

Тренер Саво Милошевић био је резигниран понашањем Велшана.

- Оно што су они радили до сада нисам видео. Константне провокације, оштри стартови, опструкција игре, где је голман украо бар пола утакмице. Велшани су заслужили бар три црвена картона, али судија из Словачке је толерисао грубу игру и знатно нам отежао посао. Оно што је најважније јесте да смо остварили победу и задовољни чекамо реванш на нашем терену - рекао је Милошевић.

На  залагање играча тренер нема замерки, међутим , има на реализацију.

- Играли смо онако како смо морали, с обзиром на оријентацију противника. Доминирали смо, имали шансе и пре постигнутог гола и тим аспектом једино нисам задовољан. Морали смо неку од шанси да реализујемо. Срећом, Шћекић је постигао гол на време и спречио да уђемо у нервозу која је могла донети  лоше последице по нас.

Сасвим другачија утакмица очекује се у реваншу. 

- На крилима ове победе сигуран сам да ћемо бити много бољи, а уз то и терен на којем ми играмо је неупоредиво  квалитетније  у односу на онај  у Велсу. То ће нам омогућити да развијемо нашу игру и верујем будемо много распуцанији, што би свакако обрадовало наше навијаче- нада се Милошевић.

Стрелац гола Александар Шћекић је уверен да ће  утакмица у Београду бити куд и камо лепша и ефикаснија..

- Више смо се “тукли” него што смо играли фудбал. Много смо квалитетнији од Велшана и зато је њихова оријентација била деструктивна. У Београду ће бити много другачије, наш терен је изванредан и верујем да ћемо остварити убедљивију победу. У Велсу нисмо имали начина да развијемо нашу игру, док ћемо у Београду то моћи. Биће то сасвим друга прича у односу на велшку – најавио је Шћекић.

Капитен  Владимир Стојковић је казао да је очекивао да ће утакмица бити тврда и да им је било потребно много времена да се првикну на терен и прљаву игри ривала, док штопер Страхиња Павловић истиче  велику улогуМилошевића у тријумфу.

- Пропуштали смо шансе, нервирали се, концентрација је почела да попушта. У тој ситуацији шеф је одиграо пресудну улогу, смирио нас и  казао да само наставимо да нападамо. То се исплатило и стигли смо до важног тријумфа. Сада је све лакше и у нашим рукама  - рекао је Павловић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести