Стоичков осудио бугарске хулигане и заплакао пред милионима људи

Христо Стоичков није могао задржати емоције гостујући у једној ТВ емисији након велике бламаже бугарских хулигана, преноси Спутњик.
s
Фото: EPA/EFE VASSIL DONEV

Цела Бугарска дигла се на ноге након расистичког скандала у Софији, а један од оних који је то најемотивније доживео је Христо Стоичков.

Легенда бугарске репрезентације и Барселоне није остала мирна у једној америчкој ТВ емисији на шпанском језику, а која се дотакла велике срамоте.

„Утакмице на којима се тако нешто догађа, треба прекидати одмах. Клубови и репрезентације, тј. савези чији навијачи тако нешто раде, морају се, као што се једном направило енглеским клубовима, избацити из свих међународних такмичења на пет година. Навијачима забранити приступ на трибине стадиона“, викао је Стоичков, па гануто и посрамљено погнуо главу кад га је водитељка питала: „Да се разумемо: и клубове и репрезентације?“

„Да! Мислиш да ми није тешко то рећи о мом народу и о мојој земљи, да је мени лако ово говорити?! Тешко ми је!“, рекао је Стоичков, па погнуо главу да се не види како плаче.

„Легендо, ти ово ниси заслужио“, само су неке од порука које је добио након емотивне реакције, пренела је РТРС.

Светом су одјекнуле сцене како бугарски навијачи током целе утакмице тамнопуте енглеске фудбалере вређају мајмунским гласовима и нацистичким поздравима.

 

 

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести