Секретар Дане Баста у Гајдобри: Акценат и даље на школском спорту

НОВИ САД: : Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста  обишао је спортску халу у Гајдобри у којој је Покрајинска влада са 17,4 милиона динара финансирала уградњу система за грејање и вентилацију, као и санацију дела равног крова.
b
Фото: vojvodina.gov.rs

Ова инвестиција је омогућила одличне услове да се мештани Гајдобре баве спортом и у зимском периоду, рекао је  Баста.

Он је додао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину наставити са улагањем у спортску инфраструктуру у АП Војводини.

Обићи ћемо општине у Војводини како бисмо сагледали потребе у овој области и максимално искористили потенцијал у спорту који имамо, казао је Баста, додајући да ће и надаље акценат бити и на школском спорту. 

Председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница нагласио је да је у протекле четири године много тога урађено када је у питању унапређење спортских садржаја у овој средини. Он је навео да је поред сале у Гајдобри отворена и  дворана у Пивницама, затим хала у Деспотову, а у току су радови на изградњи хале при ОШ „Свети Сава“ у Младенову.

Хала у Гајдобри грађена је од 1996. до 2018. године. Пре три године Покрајински секретаријат за спорт и омладину са 1,2 милиона динара суфинансирао је опремање хале вишенаменским семафором, сетом за одбојку, рукометним головима, као и судијским столицама за одбојку и покретним кошевима и заштитним мрежама. Финансирана је, такође, обнова и опремање отвореног кошаркашког терена у  Гајдобри.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести