Роцков жели тријумф Војводине над Црвеном звездом

Иако у резултатском смислу нема никакву важност, утакмица између фудбалера Војводине и Црвене звезде, која је на програму у недељу од 17 часова, изазива пажњу љубитеља фудбала.
Emil Rockov
Фото: Емил Роцков, фото: Дневник

Део је лепе фудбалске традиције у Србији да дуели тимова који наступају у црвено-белим дресовима, у себи доносе жељу за међусобним престижом и победом, па ће, сасвим је извесно, исти случај бити и с њиховим окршајем који следи. Новосађани иза себе остављају неуспешну сезону у којој нису испунили такмичарски циљ и пласирали се у Европу, па ће, убеђени смо, добром игром и евентуалном победом желети да се опросте од навијача на “Карађорђу”. С друге стране, Звезда је освојила нову шампионску титулу и то је обавезује да присталицама покуша да подари још једну прилику за заједничку радост. У збиру, све то најављује лепу утакмицу, доста голова и шансу за истинско уживање бројних гледалаца.

„Имаћемо прилику да покушамо да заборавимо на једну ружну сезону, изиграмо се фудбала и уживамо у дуелу с новим прваком“, рекао је стандардни чувар мреже Војводине Емил Роцков.

„У суштини, свака утакмица нам је и даље јако важна, посебно када је с друге стране Црвена звезда, јер смо остали гладни победа. Уједно, имаћемо могућност да се од наших навијача опростимо добром игром, уз обавезу да се и даље пуним срцем боримо за име и дрес клуба за који наступамо. Лично, није ми битно против кога играмо, јер увек желим да свој посао одрадим што је боље могуће и сачувам мрежу.“

У овом првенству, међутим, Роцков је до сада на голу Воше стајао у свих 35 утакмица и већ примио 40 голова. За клуб реномеа Војводине, то је заиста много.

„Та чињеница није ни мало пријатна, али то је одраз свих нас и од ње се не може побећи. Морамо да будемо сурово самокритични, јер иза нас остаје јако лоша полусезона, у којој смо рано примали поготке. Иако сам имао и доста добрих одбрана, статистика је неумољива и памти се једино коначни збир у учинку. Никако не бих волео да нам се овакав скор икада више понови и надам се да ћемо, после летње паузе, заједничким снагама учинити све да вратимо Војводину тамо где јој је и место - у врх српског фудбала.“

У недељу ће, ако је по најавама из оба табора судити, у оба тима на терену бити доста младих фудбалера. Тренери Александар Веселиновић и Владан Милојевић желе да на делу провере могућности млађих снага и то колико су спремни да на своја плећа преузму одговорност за игре два клуба у будућности.

„Што се Војводине тиче, то јесте тренутно наша екипа, иако је у њој пуно јако младих момака. Нажалост, они нису имали прилику да се кале у другим екипама и наступају у нижим ранговима попут нас, нешто старијих, али то им је - што им је. Против Звезде ће имати шансу да осете дерби, шта он све у себи носи и шта значи и да почну да стичу суперлигашку рутину. Сигуран сам да то оптерећење могу да изнесу. Жеља ми је да у недељу победимо великог ривал, да будемо доминантни на терену и тако се опростимо од навијача у Новом Саду“, закључио је Емил Роцков.

А. Предојевић

Razmena rada i…
10.05.2018 • 18:27
Po već ustaljenom običaju: "Mujo, ‘ajde opet da menjamo tenkovi pa da idemo kući"!
EUR/RSD 117.5896
Најновије вести