Пролетер преболео Чаир и окреће се Вождовчанима

Са пуно оптимизма отишла је екипа Пролетера, у знатно измењеном саставу у односу на прошлу сезону, на премијеру у Ниш са Радничким.
vojvodina proleter1, jgrlic
Фото: Са дуела Војводине и Пролетера/ Ј. Грлић

Сва надања око повољног резултата пала су у воду још у првом полувремену. Раднички је постигао два гола, а у наставку је рутинском игром дао још један и укњижио вредну победу. Очито да игра чете са Чаира не лежи Новосађанима, који су и у четвртом међусобном сусрету остали кратких рукава. Светла тачка у поразу био је новајлија на голу Никола Петрић (28), али и поред одличних одбрана Сланобарци су изгубили.У сваком случају, искусни голман је оправдао поверење струке.

– Шта рећи после три примљена гола и нашег дебитантског пораза. Добро смо се припремили за утакмицу, веровали да можемо да изненадимо рањеног домаћина након европског неуспеха. Све се, међутим, уротило да не остваримо планирано. Примили смо рано  из наше грешке гол који је утицао да се у екипу увуче непотребна нервоза, што је узроковала да не успемо да искористимо прилику за изједначење. Искуснији домаћин, коме је ово био веома важан дуел да се искупи за пораз од Флоре, казнио је нашу слабу поставку и постигао и други гол – каже Петрић.


Одлична атмосфера не мањка

И поред чињенице да су против Кабела играли резервисти, комплетна управа и играчки кадар били су на окупу. Да одлична атмосфера и поред неуспеха на старту не мањка је и заједничка вечера уприличена за управу и играче оба тима, на којој је најављена још боља сарадња.


Он је имао неколико запажених одбрана и побрао је аплаузе на отвореној сцени.

– Нисмо по приказаној игри заслужили више од пораза, али вредели смо пуно више од три примљена гола. Покушавали смо да постигнемо барем почасни, а уместо тога још једном сам савладан. Била је то права мајсторија извођача слободног ударца, иако добро постављен нисам могао да спречим погодак који је распршио све наше наде. Домаћин је сасвим заслужено стигао до вредних бодова – искрено је новајлија на голу Пролетера.

Између два првенствена кола резервисти су играли утакмицу са Кабелом и доживели су пораз (2:0).

– У преподневном термину имали смо жесток тренинг што се и те како осетило у игри комбинованог састава по веома тешком времену. Нећу тиме да браним саиграче ,али је било евидентно да им је недостајало свежине.

У суботу у Бачкој Паланци Пролетер је домаћин Вождовцу.

– „Змајеви“ су поразом код куће отворили првенство и сигурно ће у дуелу са нама покушати да надокнаде пропуштено. И ми желимо да се искупимо за убедљив пораз и да забележимо победу која би нам пуно значила на психолошком плану. Имали смо састанак, анализирали где смо правили грешке па се надам да ћемо у суботу, уз пуно квалитетнију и ефикаснију игру, доћи до првих бодова – оптимиста је искусни голман.

М. Поповић

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести