Полиција ЦГ: Терзићу забрањен улазак у ЦГ сходно закону

ПОДГОРИЦА: Генералном директору ФК Црвена звезда, Звездану Терзићу, улазак у Црну Гору забрањен је у склалду са Законом о странцима, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.
terzic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

Како се наводи, службеници Управе полиције су данас са граничног прелаза Аеродром Тиват вратили за Србију Терзића, држављанина те државе, због забране уласка у Црну Гору, пренела је РТЦГ.

Црногорске власти забраниле су раније данас генералном директору ФК Црвена звезда Звездану Терзићу улазак у ту државу због наводног одвраћања фудбалера Мирка Иванића и Филипа Стојковића да играју за селекцију Црне Горе против тзв. Косова.

Терзић је поручио да је председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић, бивши ас Црвене звезде, тражио од државних органа да му забране улазак у земљу.

"Када су почетком јуна, уочи одигравања утакмице Црна Гора - тзв. Косово, два играча Црвене звезде одбила да стану мирно пред заставом и химном непризнате државе Косово, Дејан Савићевић је јавно оптужио мене да сам их на то наговорио", рекао је Терзић.

Додао је да данас није ни важно колико у томе има истине.

"Тада је до мене дошла информација да је Савићевић тражио од највиших органа Републике Црне Горе да ми се због тога забрани улазак у Црну Гору. До данас сам мислио да је то шала, али ево, уверио сам се да је истина", рекао је Терзић у изјави достављеној медијима.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести