Партизан се огласио саопштењем поводом актуелних дешавања у српском фудбалу

Фудбалски клуб Партизан је објавио саопштење поводом актуелних дешавања у српском фудбалу.
fk partizan
Фото: FK Partizan

Наводи се да београдски клуб “користи прилику да истакне своју огорченост и изрази најозбиљнији протест услед хроничног, континуираног и малициозног поступања судијске организације Фудбалског савеза Србије на челу са његовом судијском комисијом“.

Саопштење преносимо у целини.

"Није протекао ни двоцифрени број кола текућег шампионата а већ се судијске грешке, које се недвосмислено граниче са непочинством, броје високим двоцифреним бројем.

За све то време, судијска комисија ФСС у свом чланству има човека у сукобу интереса. Игор Радојчић, који је до подне члан судијске комисије а од подне службени коментатор једне спортске тв станице, уједно је и делегирани члан испред ФСС у Комисији за увођење ВАР технологије.

ФК Партизан настоји да спортски и часно, јер другачије и не уме, осваја или губи бодове на фудбалском игралишту. Некада то чини тако тријумфално да му противник не шутне у оквир гола а некад бодове губи услед упитних ситуација, невероватних стицаја околности или своје не увек тако добре игре. ФК Партизан, дакле, зна и како се осваја титула али и како се губе бодови.

Не можемо остати неми услед већ сада тешко бројивих ситуација које прете да озбиљно угрозе регуларност такмичења. Следствено томе, обратили смо се дописом уз пратећу документацију судијској комисији УЕФА у намери да скренемо пажњу на превелики број и учесталост судијских грешака у српском фудбалу.

Уједно, ФК Партизан захтева одговоре од судијске комисије ФСС на питање постоје ли притисци у делегирању судија за утакмице у домаћем шампионату. Уколико ова комисија не буде одговорила на ово питање или буде негирала постојање притисака, ФК Партизан тада држи да онда ова комисија свој посао не обавља стручно, професионално и по правилима службе. У том случају, очекујемо да сви чланове ове Комисије хитно поднесу оставке а, уколико то не учине, зхатеваћемо смену комплетне судијске комисије ФШ и избор људи од кредибилитета, угледа и објективног поступања у овој најсензитивној ствари у домаћем такмичењу.

Најзад, али не и на послетку, ФК Партизан жели да честита Фудбалском савезу Србије који је, након скоро три године бројних и н недвосмислених грешака на штету нашег клуба, поново донео одлуку из марта ове године о увођењу ВАР технологије у српски фудбал. ФК Партизан, међутим, захтева од Комисије за увођење ВАР технологије да најхитније изађе са конкретним предлозима и тачним а не оквирним роковима у којима ће бити могуће спровести у дело ову иницијативу ФК Партизан.

Дубоко држимо да су ове мере прва и ургентна брана од даљег урушавања озбиљно пољуљаног угледа домаћег првенства."

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести