Нинковић пожелео срећу Чукаричком у Лиги Европе

БЕОГРАД: Фудбалер аустралијског Сиднеја и бивши репрезентативац Србије Милош Нинковић, свом некадашњем клубу Чукаричком пожело је срећу у мечевима квалификацијама за Лигу Ервопе са јерменским Банантсом.
ninkovic, epa
Фото: Miloš Ninković, foto: EPA (DAN HIMBRECHTS)

Нинковић је на Бановом Брду почео каријеру, након чега је отишао у Динамо из Кијева, где је провео девет сезона.

"Било ми је веома лепо у Чукаричком, прошао сам овде све младе селекције. Додуше, нисмо имали овако лепе услове. Сећам се да је помоћни терен био скроз у земљи, сви смо ту тренирали. Чак смо ишли у Кошутњак, па смо од цигала правили голове, код професора Вишњића. Али, знате како кажу, кад научите на тим теренима да играте, онда је лакше и на овим врхунским, као што је у Европи", рекао је Нинковић за клупски сајт.

Нинковић се осврнуо и на тренутно стање у клубу са Бановог Брда.

"Сад је Чукарицки заиста озбиљан клуб. Игра Европу, има феноменалне услове. У моје време није било ни трибине, ни семафора, нити мањег терена. Тада смо једне године били у Суперлиги, друге у Првој лиги... Било је другачије време, а сада је Чукарицки сигурно у топ три клуба у земљи".

Фудбалери Чукаричког у четврртак од 20 сати и 30 минута дочекују Банантс из Јеревана у првом колу квалификација за Лигу Европе, а реваш је на програму 16. јула у Јерменији.

"Самим тим што су изборили учешце у Европи, направили су велики успех. Могу да им поручим само да изађу растерећено на терен. Говорим то из личног искуства, кад год сам био стегнут и имао сам трему, никад нисам могао да дам свој максимум. Ако буду веровали у себе и ако испоштују оно што им тренер каже, а уз то се играју фудбала, уз евидентан квалитет који поседују, резултат це доћи. Опет, не смеју да потцене ривала. И наравно, биће им потребно много среце, што им ја од срца желим", закључио је Нинковић.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести