Навијачи Слована подржали Србију, прети ризик од казне УЕФА

БЕОГРАД: Навијачи фудбалског клуба "Слован" из Братиславе, упркос упозорењима УЕФА, пружили су подршку Србији за време утакмице с албанском екипом с Косова "Фероникелијем", развивши заставе на којима је писало: ''Нема предаје!'', алудирајући на јужну покрајину КиМ.
uefa
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Они су на делу трибине где су смештени домаћи навијачи, за време утакмице са "Фероникелијем", развили заставе са поменутим натписом, док су мајице са овим симболом биле једно време забрањене чак и у Србији за приказивање у јавности, јавља "Курир". 

Ова утакмица привукла је велику пажњу српске јавности због одлуке два српска фудбалера и тренера да не играју, што је клуб из Братиславе прихватио и чак им пружио подршку. 

Фудбалери који су одбили да играју су Дејан Дражић и Александар Чаврић, док се помоћни тренер зове Владимир Раденковић.

Повом ове њихове одлуке огласила се и УЕФА која је опоменула клуб из Братиславе и њене навијаче, па се током дана огласио и клуб Слован на свом званичном сајту уз молбу својим навијачима. 

Обраћамо се својим навијачима веома важним поводом. Позивамо и тражимо од навијача који буду вечерас на стадиону Техелне поле на сусрету са Фероникелијем да се уздрже од било каквих парола у вези са политичком ситуацијом која се тиче нашег противника. Представници УЕФА су нам јасно ставили до знања да ће свако уплитање политике сурово и бескомпромисно казнити на штету нашег клуба и фанова. То значи да Слован може да добије не само високу новчану казну, већ и много болнију у виду затварања стадиона за следећу утакмицу коју будемо играли у Европи. Овим путем желели смо да вас обавестимо о ситуацији, јер је за нас заиста важно да избегнемо било какве оштре санкције УЕФА, наводи се у саопштењу "Слована".

Ипак, ово очигледно није вредело јер су се заставе подршке Србије ипак вијориле у Братислави. 

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести