Мирковић: Знам захтеве, прво да изађемо из апатије

Зоран Бата Мирковић промовисан је у новог тренера фудбалра Партизана. Бивши ас црно-белих са “својим” клубом потписао је уговор на две године.
zoran mirkovic
Фото: ФК Партизан

Ово ће му бити први озбиљнији тренерски посао, јер је до сада  радио у београдском Синђелићу и као помоћник у репезентацији Црне Горе. Млади стручњак обећава вредан рад у Партизану.

„Нисам очекивао позив. Четврти пут сам у клубу и знам шта од мене очекују навијачи и управа. Моменат није идеалан, али све се да поправити. Екипа је у апатији и вредно ћемо радити да то променимо. Време нам није савезник, али надам се да ћемо на психолошком плану све брзо исправити. Великих промена у старту наравно да не може бити, али ће се касније све искристалисати“, рекао је Мирковић на конференцији за новинаре.

Млади стручњак тврди да ова екипа има квалитет и поред лошијег почетка сезоне.

„Свако ко је фудбалер Партизана, значи да је с разлогом ту. Ти момци су бирани од најбољег узорка и то је оно што је и обавеза клуба. То што смо тренутно у кризи, у грчу верујем да је пролазно и да ће се ускоро променити. Партизан не сме да игра споро, мора да игра много брже и буде конкретнији у нападу.“

Зоран Мирковић добио је подршку Љубише Тумбаковића да напусти клупу селекције Црне Горе.

„Тумба је мој пријатељ, фудбалски и тренерски-  ментор. Подржао ме је када се појавило интересовање Партизана и саветовао да прихватим позив. Велико му хвала на томе.“

Стратег црно-белих саопштио је и поред њега бити у стручном штабу. бити Гордан Петрић, Жарко Лазетић, тренер голмана Немања Јовшић и кондициони тренери - Миша Филиповић, Александар Томић и Страхиња Пандуровић.

Новинарима се потом обратио и спортски директор Партизана Ивица Илијев.

„Драго ми је да после пуних 27 година, од како сам Бату гледао на терену, имам задовољство да блиско сарађујемо. Није га потребно посебно представљати: велики је борац и радник. Био сам довољно упознат са оним што може да нам пружи и због тога сам га и позвао. Бата је идеалан човек за нови Партизан који жели само да расте“, рекао је фунционер црно-белих.

Мирковић на место шефа струке у Партизану долази са места помоћника селектора Црне Горе. Његов први сарадник у стручном штабу биће стари сарадник Гордан Петрић, који је такође био играч Партизана, а једно време је обављао и функцију генералног секретара клуба.

Зоран Мирковић је као играч у црно-белом табору боравио у два наврата – од јула 1993. до јула 1996. дошавши из ФК Рад и поново од фебруара 2004. до децембра 2006. Одиграо је укупно 253 меча уз 6 голова. Поред Рада и Партизана носио је и дресове Аталанте, Јувентуса и Фенербахчеа.

За репрезентацију Југославије наступио је 59 пута и био је учесник Светског првенства у Француској 1998.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести