Милошевић: Морамо максимално да се посветимо Купу

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да његов тим у шеснаестини финала Купа Србије против Водојаже очекује битна укакмица из више разлога.
Savo Milošević Foto: Tanjug/video
Фото: Саво Милошевић Фото: Танјуг/видео

"Чека нас још једнаутакмица која је за нас битна из два разлога. Прво, Куп је такмичење у којем смо претходних гиодина имали успеха и који је на неки начин спашавао сезону Партизана. Морамо и ове године да се максимално посветимо том такмицењу. Други разлог је то што ћемо сутра играти са екипом која до сада није играла много. Биће то провера и тражићу од њих да покажу колико можемо да рачунамо на њиху наредном периоду", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре у СЦ Телеоптик.

Тренер црно-белих рекао је да га радује сутрашњи меч и да се нада пуним трибинама.

"Сећам се времена док сам био мали, када су овакве утакмице биле заиста прави празници. У последње време је све то ређе, ретко се дешава да ''мала'' екипа дође на овај ниво такмичења. Лепа прилика за све те људе, да виде Партизан уживо. Није то свакидашња ситуација за њих. Претпостављам да ће трибине бити пуне", истакао је Милошевић.

Црно-бели меч у Куп дочекују после пораза од Вождовца 2:1 у 11. колу Суперлиге, а Милошевић је рекао да тај пораз није трагичан.

"Није трагичан. Порази често знају да буду добри за екипу, поготово после три-четири утакмице, јер смо можда мало и полетели. Тежина пораза у нашем првенству је нажалост много већа у датим околностима. Не сматрам да је пораз трагедија", рекао је Милошевић.

После пораза од Вождовца, Милошевић је изјавио да је немогуће очекивати да се Партизан бори за титулу, а то је поновио и данас.

"И даље мислим да је у овим околностима немогуће да очекујемо да се боримо за титулу, али то не значи да одустајемо. Немамо право на то, нити то смемо да урадимо. Напротив, трудићемо се да будемо још бољи и јачи".

Милошевић је подржао Златана Шеховића, који је у сузама напустио стадион у Хумској после утакмице са Вождовцем, пошто је после његове греске Партизан примио гол за пораз.

"Све су то нормалне ствари. Кроз те грешке треба да се оснаже и науче лекције. Нико га због тога неће прецртати. Не мислим о њему сада другације него пре те утакмице. Мени такве ствари апсолутно ништа не знаце", закључио је Милошевић.

Меч између Водојаже и Партизана игра се сутра од 15 сати у Грошници.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести