Миливојевић: Платио сам главом, тешко поново у репрезентацији

БЕОГРАД: Српски фудбалер Лука Миливојевић рекао је да је због истицања мишљења после пораза од репрезентације Швајцарске (2:1) на Мундијалу "главом платио" и да ће тешко у оваквом амбијенту да се врати у репрезентацију.
luka milivojevic, tanjug video
Фото: Лука Миливојевић, фото. Танјуг (Видео)

"Знам да треба да будем део репрезентације, али нисам због ствари које немају везе са фудбалским квалитетеима. Има људи који одлучују да ли треба да будем у репрезентацији. Истина је да сам изостављен са списка после комуникације на СП, где сам упитан шта мислим после меча са Швајцарске. Рекао сам да бисмо са четири бода ишли даље, коцкали смо се превише у последњих 15 минута (када је замењен прим. аут) и измена није била логична", рекао је Миливојевић у интервјуу за Спорт клуб.

Каже да би све лакше прихватио да је замењен за играча на његовој позицији.

"Платили смо главом све, на крају сам и ја платио главом јер сам изнео мишљење. И онда сам дошао до закључка, ако не могу да кажем мишљење, онда и не морам да будем тамо. Ако ја треба да кажем нешто што би они волели да чују, од мене то неће чути јер нисам такав. Онда су после тога уследили напади у јавности који везе немају са фудбалом, а још више ме окренули против њих", наглашава капитен Кристал Паласа.

Према његовим речима нема никакав проблем да погледа било кога у очи и каже све што има, за разлику од оних који су га оптужили да је хтео да направи пуч у репрезентацији.

"Оно што је мени најдраже је да постоји у тиму више од 20 играча који буквално живе заједно, проводили смо све време заједно тамо и они сви знају шта се дешавало. Не могу да схватим је како неко може да изађе са изјавом за коју зна да никад није постојала, да стане иза те изјаве. Два играча, па онда селектор који потврђује те речи и на крају дођеш до сазнања да нико од њих то није рекао".

Речи око пуча потврдио је селектор Младен Крстајић, а онда се према речима Миливојевића покајао.

"То ми је још већа сатисфакција да сам на правом путу. Што се тиче саиграча, знам да ће неки од њих да ме подрже и сви знају шта је истина. Сутра не бих имао проблем да одем на конференцију са било ким од њих, погледам их у очи и кажем им шта имам, а они ће имати проблем јер су причали лажи".

Такође, нагласио је да ће се тешко у догледно време поново бити позван у национални тим.

"Нема велике разлике са мном и без мене, не може један играч толико да утиче на колектив, али с друге стране под којим условима бих се вратио? Код њих бих се тешко вратио, не волим да радим са људима који лажу, измишљају, такав нисам, волим да дам целог себе за тим, да максимално изгурам и да се жртвујем колико могу за тим. Знам ко сам, шта сам, стојим иза својих речи, а са њима ћу тешко радити у будућности", закључио је Миливојевић.

kiZZo fkV 1914
26.10.2018 • 11:05
Svaka ti cast Milivojevicu,pravi si covek i dobar igrac,a Roj Hodzson je to prepoznao i dao ti traku kao strancu a bogami i najboljem igracu Kristal Palasa,jos jednom svaka ti cast i postujem te do beskraja,a danas je malo takvih ljudi a i nazalost nije vreme i tlo pogodno za takve !!!
EUR/RSD 117.3357
Најновије вести